Vil vokse 10 procent årligt

Danish Agro, som i disse dage afvikler regionsmøder, vil efter nyt rekordår de næste tre år sætte fokus på Europa og derefter Kina.

Danish Agro AmbA kan ved de igangværende regionsmøder præsentere rekordresultatet på 503 millioner kroner før skat, og en omsætningsstigning på hele 43 procent til 25,1 milliarder kroner, for de mange fremmødte medlemmer.

Resultater, som ikke kan henholdes til samhandlen med de danske landmænd, hvor konkurrencen har været hård, men bruttoavancen har været meget minimal. I stedet er 75 procent af omsætningen hentet ved sideaktiviteter og ved de internationale aktiviteter, som foregå i ikke mindre end 14 lande, primært i Skandinavien og de øvrige lande rundt om Østersøen.

Og udviklingen stopper ikke her. Målet er en 10 procent vækst årligt fremadrettet.

Danish Agro har først og fremmest en vision om at øge markedspositionen og fastholde status som samlet set at være den største grovvareaktør i området rundt om Østersøen, der sammen med Skandinavien, betragtes som det udvidede hjemmemarked. Midlet er ikke organisk vækst, men gennem akkvisitioner med potentielle mindre selskaber i området. 

- Men, understreger koncernchef Christian Junker, der sker med fuld fokus på yderligere konsolidering og en udvikling af virksomhedens finansielle robusthed.

 

Til Kina

Samtidig forventes stort udviklingspotentiale i Vilomix-koncernen, hvor ambitionen er at øge omsætningen af mineraler og tilskudsfoder inden 2016 til fire milliarder kroner.

Det skal ske i såvel i Europa, men også gennem den strategiske alliance med tyske Agravis.

- Målet er, at vi i 2016 bevæger os ind i Kina, siger Christian Junker.

Også på hjemmefronten har Danish Agro udviklingsplaner. Således etableres i indeværende år tre nye butikker. Det sker i henholdsvis Brørup, Vrå og Kværndrup.

Ved mandagens generalforsamling i Danish Agro Amba, hvor overskudsudbetalingen på 24 millioner kroner blev godkendt, var der ingen valg.


Til gengæld arbejdes der henimod en udvidelse af bestyrelsen med to fritvalgte medlemmer til yderligere styrelse af koncernens folkevalgte ledelse. Endelig er det også håbet, at der på sigt kan blive indvalgt kvindelige bestyrelsesmedlemmer i den store danske andelsgrovvarekoncern.


Danish Agro afholder i denne og næste uge regionsmøder. Ved møderne i Region Sydjylland, Region Østjylland og Region Nordjylland i den kommende uge afvikles valg.  

Læs også