Fyn igen med i primærbestyrelsen

Torben Povlsen opnåede i går valg til bestyrelsen ved delegeretmødet i Landbrug & Fødevarer i Herning.

I flere år var Fyn repræsenteret i det øverste organ indenfor dansk landbrug, primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, med såvel Ib W. Jensen fra Familielandbruget, endda som viceformand, og af Niels Rasmussen, formand for Centrovice.

Sidste år opnåede Niels Rasmussen ikke valg, og med Ib W. Jensens afgang som formand for Landbrug & Fødevarers Familielandbrugssektion kunne Fyn i den nye periode stå helt udenfor bestyrelsen.

Imidlertid lykkedes det i går næstformanden i Centrovice, Torben L. Povlsen, at opnå valg til det vigtige organ.

- Det er jeg naturligvis tilfreds med, ikke mindst på vegne af de fynske landmænd, lød det fra det nyvalgte fynske bestyrelsesmedlem efter valghandlingen på delegeretmødet i Herning.

- Der har været udført et seriøst benarbejde op til valget for at det kunne lykkes. Og det bar altså frugt, konstaterer det nye bestyrelsesmedlem i Landbrug & Fødevarer.

Interesseområder

Centrovices formand Niels Rasmussen ønskede ikke at opstille som kandidat til posten, og derfor besluttede den fynske bestyrelse at samle kræfterne om næstformandens kandidatur ved delegeretmødet.

Torben L. Povlsen vil nu sætte sig grundigt ind i opgaverne, som venter. Ved den kommende konstituering håber han at få poster, hvor han kan arbejde med sine primærinteresser – landbrugets rammevilkår, vandmiljøet og indenfor svineproduktion.

Torben L. Povlsen driver på Ledstedlund i Sentved ved Frørup en svinebesætning med 900 søer.

Ny Gæmelke 

Foruden det nye fynske medlem kom en »ny« Gæmelke også ind i landbrugets top, da Hans Gæmelke, som er formand for Djurslands Landboforening, blev valgt som regionsformand for Region Midt. Hans Gæmelke er fætter til Peter Gæmelke, der som bekendt tidligere har været landbrugets førstemand.

Regionsvalgte blev også Niels Vestergaard Salling (Nord), Claus Christensen (Syd) samt Povl Fritzner (Øst). De tre sidstnævnte blev alle genvalgt.

Fritvalgte til primærbestyrelsen blev Henrik Dalgaard, næstformand Agri Nord, Kristian Gade, formand Holstebro Struer Landboforening, Christian Lund, formand Sønderjysk Landboforening - og Torben Povlsen, næstformand i Centrovice.  

Torben Povlsen og Christian Lund erstatter Henrik Frandsen og Jens Ejner Christensen som fritvalgte. Begge er frivilligt trådt ud. 

 

    

 

Læs også