Otte gange ti gjorde udslaget

Shetlænderhingst fra Stutteri Stjernen i Melby blev i aftes kåret som Roskilde Dyrskues bedste hingst.

Hele otte flotte ti taller for fremvisningen, og dermed et ti-tal fra hver af de otte dommere i Roskilde Dyrskues første fælleskonkurrence for heste anno 2013, sikrede med mindst mulig margin shetlænderhingsten Bart von Ruttersweide, titlen som Skuets bedste hingst 2013, eller Sjællandspræmiehingsten, som er konkurrencens kaldenavn i folkemunde.

Det var således en suverænt flot mønstring fra Tina Sørensens side, der fik den hollandske opdrættede hingst i førertrøjen.

Bart von Ruttersweide er ejet af Stutteri Stjernen i Melby og med sejren til shetlænderhingsten var det andet år i træk, at skuets højdemæssigt mindste race, hentede det eftertragtede trofæ. Bart opnåede samlet flotte 231 point.

Nummer to i konkurrencen med 230 point blev fjordhingsten Trollfin fra Sara og Leif Grimbühler, Ny Hagested ved Gimlinge. Også Trollfin er importeret, men fra Norge.

Nummer tre i konkurrencen blev frederiksborghingsten Hector Krogvænget med 225 point.

Af Henrik Sieben

Roskilde Dyrskues hesteudstillingsformand Henrik Dahl tog sig en pas de deux med hingsten Bart von Ruttersweide efter overrækkelsen af ærespræmie og sejrsbånd til ejerens datter Tina Sørensen, der flot viste hingsten frem. (Foto: Henrik Sieben)

 

 

 

Læs også