EU’s landbrugspolitik til debat i Sorø

Medlem af Europaparlamentet Jens Rohde debatterer EU med landmænd på mandag i Sorø.

Jens Rohde, medlem af Europaparlamentet for Venstre, kommer på mandag i næste uge til Gefion i Sorø for at debattere EU’s landbrugspolitik og få indspil til det videre arbejde. Han får selskab af Lone Saaby, der er direktør for generel erhvervspolitik i organisationen Landbrug & Fødevarer.

For såvel landmænd som alle andre med interesse i EU’s landbrugspolitik giver mødet, lover Gefion, mulighed for at få et indblik i arbejdet med reformen af landbrugspolitikken fra et parlamentsmedlem, der er kendt for at sige tingene lige ud.

- Regeringen spiller hasard med 100.000 arbejdspladser og Danmarks største eksporterhverv i forhandlingerne om landbrugsreformen. Den ideologisk betingede modstand mod landbrugsstøtten - og man fornemmer, landbruget som helhed - risikerer at sende mange penge til andre lande på bekostning af Danmark, lyder det fra Jens Rohde.

Landbrugets ønsker til EU’s fremtidige landbrugspolitik bliver præsenteret af Lone Saaby fra Landbrug & Fødevarer. Lone Saaby vil fortælle om, hvilke forhindringer og muligheder landbrugspolitikken rummer for fødevareerhvervet, og give et indblik i, organisationens arbejde med at sætte aftryk på reformen. 

- Udsigten til lavere hektarstøtte for danske landmænd er ikke til at komme udenom. Samtidig stilles der stadigt stigende krav til landbruget. I den sammenhæng er det vigtigt at sikre, at omstillingen af det europæiske landbrug sker på lige konkurrencevilkår, siger Lone Saaby, Landbrug & Fødevarer og slår tonen an til en god debat om bl.a. landbrugets konkurrencevilkår.

Mødet på mandag finder sted mellem 14.00-16.00, hos Gefion på Fulbyvej 15 i Sorø.

Læs også