Gjerskov vil undersøge svineeksport til Tyskland

Fødevareminister Mette Gjerskov vil inden jul have analyseret eksporten af grise til opfedning og slagtning i Tyskland

Antallet af slagtninger af svin er faldet i 2012. Det får nu fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at sætte en analyse i værk.

Analysen skal undersøge eksporten af grise til opfedning og slagtning i Tyskland. I en pressemeddelelse udtrykker ministeren bekymring over den store vækst i eksporten af smågrise.

- Vi har brug for flere arbejdspladser herhjemme. Danmark skal ikke bare være underleverandør af grise til tyske arbejdspladser. Det fald i produktionen af danske slagtesvin, vi har set i 2012, er bekymrende. Derfor har jeg bedt eksperter om en analyse af årsagerne til den udvikling, lyder det fra fødevareminister Mette Gjerskov.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri oplyser, at eksporten af smågrise til opfedning og slagtning i udlandet – og især til Tyskland – er vokset fra cirka to millioner grise i 2004 til mere end otte millioner i 2011.

I Danmark er der i årets første otte måneder samtidig sket et fald på godt en millioner slagtninger sammenlignet med samme periode sidste år.

Mette Gjerskov forventer, at analysen er færdig inden jul.

Læs også