Udenlandske arbejdere klager over vilkår på gårde

Udenlandske arbejdere, der er ansat på sydjyske landbrug, søger ofte hjælp hos 3F, fordi de er utilfredse med den behandling, de får

3F får ofte besøg af udenlandske medarbejdere på sydjyske landbrug. Det er især rumænere, polakker og litauere, der henvender sig, fordi de oplever løndumping, korte opsigelsesvarslinger og uhumske boligforhold. Det skriver JydskeVestkysten mandag.

- Hos os sker det cirka en gang om ugen. Det er et mørkt område, og jeg bliver gang på gang forbløffet over den moral, nogle landmænd udviser. For dem skal det bare være billigt, koste hvad det vil, siger faglig sekretær i 3F Kongedalen Jonny Wyrtz til JydskeVestkysten.

Ifølge Klaus Pedersen, der er ekspert i østarbejde og tilknyttet Københavns Universitet, er der flere arbejdere med dårlige forhold, end fagbevægelsen hører om.

- Mit indtryk er, at landmændene holder det langt mere skjult, end det for eksempel er tilfældet inden for byggeriet, fordi landmændene ikke ønsker, at fagforeningen tropper op i svinestalde, siger Klaus Pedersen til JydskeVestkysten.

Læs også