Landboforening: Kommuners svar er ikke fyldestgørende

Landboforeningen Gefion udtrykker frustration over, at landmænd ikke kan få svar på, om der skal være randzoner ved deres vandløb

Randzoneloven er for sjusket gennemført og skal tages af bordet.

Sådan lyder det fra Landboforeningen Gefion, hvor man oplever, at kommunerne ofte er ude af stand til at give landmænd et fyldestgivende svar på, om landmændenes vandløb er af en sådan karakter, at der skal være randzoner langs med det.

Gefion påpeger, at problemet herved ender hos den enkelte landmand, som dermed ikke får sikkerhed for, om han overholder loven.

- Vores medlemmer er dybt frustrerede over loven, men når man prøver at efterleve den, så opstår der nye problemer. Vi oplever flere gange, at kommunerne ikke kan eller vil give landmændene svar på, om vandløbene er omfattet af vandløbsloven og derfor skal udlægges randzoner, lyder det fra formand for Gefion Torben Hansen.

Formanden vil derfor fortsat arbejde på at få randzoneloven fjernet.

- Vi står med en lov, der mangler fagligt grundlag, som er ugennemtænkt i sin gennemførelse og som har vidtrækkende økonomiske konsekvenser, og ministeren gør alt, alt for lidt for at rette op på fejlene. Derfor bliver vi ved med at presse på for, at loven tages af bordet, siger Torben Hansen.

Læs også