Østersøens landmænd bekymrer sig om miljøet

En undersøgelse foretaget på de store øer i Østersøen viser, at områdets landmænd mener, at landbruget har en effekt på miljøet

En række landmænd på seks ud af de syv store øer i Østersøen har deltaget i en undersøgelse, som Baltic Deal har foretaget. Det oplyser LandbrugsInfo.

LandbrugsInfo beskriver, at fem landmænd fra hver af de seks øer – Bornholm, Gotland, Hiiumaa, Saaremaa, Åland og Öland – blev interviewet for at blandt andet at undersøge landmændenes holdning til landbrugets effekt på Østersøen.

Og selv om udvælgelsen af landmændene ikke har været statistisk repræsentativ – og man derfor ikke kan drage nogle statistiske konklusioner – giver det ifølge LandbrugsInfo indsigt i, hvad landmændene mener.

De fleste af de 30 landmænd erkender, at deres gård også er betydningsfuld i forhold til at forbedre miljøet i Østersøen. De udtrykker velvilje til at gøre, hvad de kan for at være med til at forbedre miljøet, men peger samtidig på, at andre sektorer såsom skibstrafik og spildevandsrensning også bærer en stor del af ansvaret for udledning af næringsstoffer.

Det er blandt de konklusioner, som undersøgelsen er nået frem til.

Læs også