Klap en ko og en kalv på høstmarked

Rådgivningsvirksomheden LandboSyd viser sig frem på Høstmarkedet i Sønderborg den 16. september

Landbruget viser sig traditionen tro frem på dette års høstmarked i Sønderborg.

Rådgivningsvirksomheden LandboSyd er som tidligere aktiv i forbindelse med høstmarkedet og giver de mange besøgende mulighed for at klappe en ko med kalv.

Desuden kan børnene gå på skattejagt i en container med korn, og landbruget slår et slag for det store arrangement Åbent Landbrug, som gennemføres den tredje søndag i september og dermed søndag den 16. september.

- Vi har tidligere år haft masser af gæster. Dyrene trækker, og mange bedsteforældre vil gerne vise deres børnebørn, hvordan de har malket en ko, da de var unge. Men generelt er levende dyr et stort trækplaster, siger landdistriktskonsulent Kristian Andersen, LandboSyd. Han vil sammen med landmænd fra bestyrelsen i LandboSyd være til stede på landbrugsstanden i Sønderborg.

De kan glæde sig over, at entusiaster fra Sydals igen i år deltager på høstmarkedet med en udstilling af veterantraktorer. Som noget nyt har de en gammel JF-mejetærsker med – den fortæller ikke alene historie om landbruget for årtier siden, men har også tilknytning til byen.

Invitation til åbent landbrug

Landmændene vil i Sønderborg også slå et slag for det store landsdækkende arrangement, Åbent Landbrug, som finder sted den tredje søndag i september – og dermed søndag 16. september.

Her er der mulighed for at besøge tre landbrug i det sydøstlige Sønderjylland. Med i arrangementet er Gråsten Landbrugsskole med en kvægbesætning på 160 sortbrogede køer, svineproduktion med plads til 380 løsgående søer og 9.000 smågrise på årsbasis samt 230 hektar jord med korn og grovfoder.

Vært i Åbent Landbrug er også mælkeproducent Finn Wede i Hydingholm ved Bylderup-Bov, som har 380 køer samt 400 kvier og kalve i staldene, samt Tina og Preben Jepsen fra Bodum ved Aabenraa med 180 malkekøer og lige så mange kvier og kalve.

Læs også