Gammel drøm går i opfyldelse for Skare

Muligheden for at købe nabogrunden betyder, at Vejenfirmaet Skare kan bygge nyt slagteri

Et længe næret ønske går nu i opfyldelse for Kurt Skare: Opførelse af et nyt kreaturslagteri ved siden af firmaets domicil i industrikvarteret i Vejen.

- Da vi for tre år siden nedlagde slagteriet i Vejle og solgte grunden til kommunen, ville vi gerne have bygget i Vejen. Vi havde også et jordareal, men byggeriet kunne ikke komme til at hænge sammen med vores øvrige bygninger, så derfor blev det stillet i bero, fortæller Kurt Skare, der startede firmaet »Skare Meat Packers K/S« for 40 år siden.

I stedet blev slagteriet af kreaturerne flyttet til et slagtehus i Aarhus.

- I forbindelse med, at Komatsu gik konkurs, fik vi mulighed for at købe grunden ved siden af, og det giver os nu mulighed for at bygge slagteriet, fortsætter Kurt Skare, der faktisk allerede for 25 år siden luftede tanken om at bygge kreaturslagteri i Vejen.

Erobrer markedsandele

Byggeriet i Vejen kræver en ny lokalplan, og udkastet til planen - lokalplan 253 - er blevet godkendt i Vejen Kommunes udvalg for teknik og miljø. Herfra fortsætter den til behandling i økonomiudvalget og 11. september i byrådet, hvorefter lokalplanen kan sendes i høring.

Lokalplanen er udarbejdet for netop at gøre det muligt for »Skare Meat Packers K/S« at etablere kreaturslagteriet, men også faciliteter til udskæring og detailpakning af svinekød. Det nuværende anlæg er på 8000 kvadratmeter, og udvidelsen bringer det op på 25.000 kvadratmeter.

- Vi begynder at bygge omkring årsskiftet og er klar til at tage slagteriet i brug første uge i 2014, fortæller Kurt Skare.

Slagteriet skal være meget automatiseret og kræver ikke så mange nye medarbejdere, men sammen med udvidelsen af de øvrige faciliteter ventes der at skulle bruges et halvt hundrede medarbejdere ekstra. I øjeblikket beskæftiger firmaet 400 mand alene i Vejen, mens der samlet er 700 i koncernen.

For at kunne skaffe kreaturer nok skal der etableres flere aftaler, og Kurt Skare er ikke i tvivl:

- Vi skal ud og erobre markedsandele, og det kræver selvfølgelig, at vi giver en god pris for varerne, noterer Kurt Skare med henblik på en opfordring til landmændene.

Læs også