Regeringen nedsætter nyt Vækstteam for fødevarer

Økologisk Landsforening glæder sig over det nye initiativ og kommer med fem forslag til en ny politik på fødevareområdet

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, fødevareminister Mette Gjerskov og uddannelsesminister Morten Østergaard nedsætter torsdag et Vækstteam, der skal komme med anbefalinger til styrket vækst og jobskabelse i fødevaresektoren. Det oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Landsforeningen, der er Danmarks forening af økologiske virksomheder, landmænd og forbrugere, glæder sig over initiativet, der blandt andet skal forene den grønne dagsorden med vækst i fødevaresektoren.

Foreningens formand, Evald Vestergaard, deltager torsdag i et dialogmøde med vækstteamet samt de tre ministre.

- Danmark har unikke muligheder for at skabe vækst og job i fødevareproduktion, som kombinerer bæredygtighed og fødevarehåndværk. Her er økologi et af de områder, hvor Danmark i forvejen er i front, konstaterer formanden.

Samtidig kommer Økologisk Landsforening med fem forslag til, hvad vækstteamet fremadrettet skal anbefale. Den foreslår, at håndværk styrkes, produktinnovation fremmes og forbrugerne involveres.

Derudover foreslår foreningen, at det skal gøres lettere at drive virksomhed samt at offentlige indkøb skal være en drivkraft.

Læs også