DM i pløjning på Gersdorffslund

Den smukke beliggende herregård Gersdorffslund ved Hou danner i år rammen om LandboUngdoms DM i konkurren-cepløjning.

Stævnet, som får deltagelse af 42 pløjere fra hele landet, afvikles over to dage fredag d. 26. og lørdag d. 27. oktober. Der konkurreres i de to discipliner standardplov og vendeplov, hvor der er både junior- og seniorklasser.

I år afholder traktorveteranklubberne også deres DM i konkurrencepløjning ved LandboUngdoms DM, og det har arealmæssigt stillet store krav til konkurrencearealet, som skal være dobbelt så stor som de foregående år. Traktorveteranklubberne stiller med omkring 50 deltagere og Gersdorffslund har stillet cirka 60 hektar til rådighed for stævnet.

- Gersdorffslund er perfekt til afholdes af et stævne på den størrelse, udtaler formanden i styregruppen Jesper Madsen.

- De har store sammenhængende marker og så er de flade med en god ens bonitet, så alle deltagere får samme vilkår. Vi skal heller ikke glemme den smukke udsigt over vandet, som både tilskuere og konkurrencedeltagere får glæde af, siger han.  

Udover konkurrencepløjning vil der blive maskinudstilling og smagsprøver fra forskellige gårdbutikker i området. For børnene vil der være et område med hoppeborge og salg af slik og popcorn og som altid kan sulten og tørsten slukkes i »Plovkroen«, som blandtandet sælger grill pølser og hjemmebagt kage.

Læs også