Traktorcykel stjal billedet under Giro'en

Tv-seere over hele verden så masser af blomstrende rapsmarker og græssende køer sammen med Giro d'Italia.

Tv-seere over hele verden så masser af blomstrende rapsmarker og græssende køer, da det internationale cykelløb Giro d'Italia søndag suste gennem Midt- og Vestjylland.

Langs hele ruten havde lokale landmænd taget initiativ til at skabe oplevelser for både publikum og tv-seere, men især én ting skabte opmærksomhed: En 72 meter lang cykel, der var drevet af traktorer.

- Den er fantastisk og flot lavet. Landmændene demonstrerer, at de har lært noget af Tour de France. Men det er ikke gentagelser. Det er pænt originale ting, og en tand bedre organiseret. Det er noget, som italienerne vil huske os for, sagde TV2-kommentatorerne Rolf Sørensen og Jørgen Leth, da tv-helikopteren i flere omgange overfløj traktorcyklen i Fabjerg ved Lemvig.

Den var bygget med et stel af halmballer og havde 10 traktorer til at køre rundt i hvert hjul. Tandhjulet blev drevet af fem ATV'ere.

Jørgen Leth oplæste i to gange budskabet under cyklen og forklarede seerne, at der er en sammenhæng mellem eventen og biogas-produktionen på Lemvigegnen:

- Farmers keep the wheels running. En symbolsk beskrivelse af, at landmændene med deres biogas-fremstilling får hjulene til at køre rundt. Det skal forståes bogstaveligt, sagde den garvede cykelreporter, der desuden er kendt som stemmen bag Landbrug & Fødevarers tv-reklame om landbrugets betydning.

Mange kom tæt på landbruget

Åbent Landbrug Lemvig havde også iklædt tre malkekøer cykelløbets lyserøde trøje på en eng ved Nissum Fjord, men de var svære at se, da de italienske tv-producenter under feltets passage valgte at satse på panoramabilleder af landskabet langs den jyske vestkyst.

Til gengæld kom mange af gæsterne langs ruten tæt på både cykelløb, dyr og marker, da de valgte følge løbet fra de gode udkigssteder langs vejkanten, som lokale landmænd havde stillet til rådighed. To steder sørgede landmændene også for uddeling af blandt andet smagsprøver fra Arla og Thise.

Læs også