Millionoverskud til landbrugsskole

Grindsted Landbrugsskole har i 2011 opnået et resultat på 2,5 millioner kroner, og det betegnes af skolens ledelse som et særdeles tilfredsstillende resultat.

- Det er særdeles positivt i en periode, hvor Finanskrisen stadig raser. Årsagen til det flotte resultat er en stigning i elevtallet fra 108 til 130 årselever. Det er særligt på de første forløb i uddannelsen, at vi har haft en klar stigning. Det er meget positivt, at vi har fået så mange ind i uddannelsen, da vi dermed har gode forudsætninger for, at få dem til at fortsætte på lederuddannelserne. Samtidig har skolen kunnet udnytte, at der nu er en højere klassekvotient i nogle klasser, forklarer forstander Kurt Østergaard, om baggrunden for årets overskud, i en pressemeddelelse.

Han ser også med positive øjne på det igangværende år, da skolen pt. har 140 elever her i foråret, og det nivaeau ser ud til at kunne fastholdes efter sommerferien.

- Investeringsmæssigt har vi et mindre efterslæb på vedligehold, og så har vi planer om, at forbedre lokalefaciliteterne for de studerende på lederuddannelserne. Men alt sammen ting som der er plads til i økonomien. Af nye tiltag kan nævnes, at vi udbyder minklinjen for de der vil uddanne sig inden for det område. Vi har i den sammenhæng ansat Mette Hansen, nuværende minkavler og tidligere konsulent inden for minkproduktion. Tiltaget sker i et tæt samarbejde med Kopenhagen Fur, fortæller Kurt Østergaard.

Læs også