Rammevilkårene er fortsat kernen i Bæredygtigt Landbrug

Ros til Nordsjællands Landboforening for at turde melde sig under fanerne i Bæredygtigt Landbrug på sidstnævntes generalforsamling i går i Middelfart.

Christian Castenskiold stopper som formand for Bæredygtigt Landbrug. Det oplyste han i går på organisationens generalforsamling i Middelfart. Det skete helt efter aftale, og konstitueringen af formand og bestyrelse foregik først efter redaktionens slutning.

Sin sidste formandsoptræden benyttede han til at slå fast, at det er primærlandbrugets rammevilkår, der er foreningens eksistensberettigelse.

- Det har det været lige fra begyndelsen. Og tidens store fokus på finansiering undrer mig. Problemet er jo, at man giver med den ene hånd, mens man tager med den anden, når man forringer danske primærproducenters rammevilkår så markant, som vi oplever det. Vi skal simpelthen have forbedret fødevaresektorens rammevilkår, ellers hænger tingene ikke sammen, pointerede Christian Castenskiold over for Effektivt Landbrug, umiddelbart før generalforsamlingen gik i gang.

Forundret over debat
I sin sidste beretning uddybede han:

- Vi er forundrede over den længe pågåede debat om finansiering. Ingen tvivl om, at der er behov for finansieringsmuligheder, men vi undrer os over, at vi lader til at være de eneste, der påpeger, at lønsomhed er fuldstændig afgørende for finansieringsvillighed.

- Hvorfor er der så sagte en debat om rammevilkår og restriktioner? Det er fuldstændigt afgørende, at landbruget får lov at tjene penge til at betjene gæld, holde produktionsapparatet ved lige og renovere til forestående udefra kommende krav.

- Belåningen kræver udsigt til solid lønsomhed, pointerede Christian Castenskiold.

Ros til Nordsjælland
Formanden benyttede på generalforsamlingen også sin beretning til at rose Nordsjællands Landboforening, der - som Effektivt Landbrug kunne afsløre i onsdagsavisen - har meldt sig ind i Bæredygtigt Landbrug.

- En særligt tak herfra til Nordsjællands Landboforening, der har udtrykt deres støtte til ved at indmelde sig hos os. Det er flot, og noget vi sætter stor pris, fastslog formanden fra talerstolen.

 Foreningen oplyser, at der er mere end 3.500 mennesker, der har indløst medlemskab af foreningen. Gårsdagens generalforsamling samlede cirka 150 af disse medlemmer.

(4) 145-10-ef

Læs også