Tre livlige trillinger

Jens Otte kiggede lige en ekstra gang, da han opdagede, at koen havde fået trillinger ude på marken.

Godt nok havde hun set tyk ud, så måske var der tvillinger på vej. Men trillinger; dét havde Jens Otte godt nok ikke skænket en tanke.

- Havde jeg fået solstik, eller var der virkelig tre kalve på marken.

Kvægproducent Jens Otte viser frem i stalden på Torntvedvej 2 i Fole ved Gram. Han præsenterer koen, der pludselig berigede ham med tre kviekalve. En præstation, der er længe imellem, og ofte er der tale om nogle små »skravl« - men ikke her.

- Jeg har før fået trillinger, men så er de døde. Her er det tre livlige kalve, lyder det fra Jens Otte, og jo, han har ret. De har ikke tid til at stå stille ret længe bare for at blive fotograferet.

Koens tredje kælvning
Kalvene kom til verden en uge før planlagt, og Jens Otte havde besluttet, at koen samme dag skulle ind i stalden for at kælve. Sådan kom det dog ikke til at gå - koen kom ham i forkøbet. Ejeren var forbi marken på traktor og kiggede ind på marken, hvor der pludselig var tre ekstra dyr.

Kalvenes brune farve gør, at de minder om rådyr, og Jens Otte troede, at den tredje var et rådyr. Det var det ikke, og han måtte lige rundt på marken for at kontrollere de andre dyr, men den var go' nok - ikke andre havde kælvet.

Trillingerne var hjemme, og de havde en go' størrelse, og kælvningerne var gået lige efter bogen.

- Jeg skulle efterfølgende være hjemmefra nogle dage, men jeg måtte lige ringe hjem nogle gange for at høre, om de klarede sig, og det gjorde de heldigvis, fortæller Jens Otte.

Det var tredje gang, koen kælvede, men de første to gange var der kun en enkelt kalv. Nu blev det trillinger, og der er tale om krydsning med bl.a. svensk rød.

Læs også