Succes – Da et firma voksede til to

BYGGEBRANCHEN: HMN Entreprenøren A/S hedder den virksomhed Murefirmaet Henriksen og Madsen fra Løgstør, sammen med en tredje mand startede ved årsskiftet. Et firma med succes som ser lyst på fremtiden.

Poul Erik Henriksen og Lars Madsen har siden 1990 drevet virksomheden Henriksen & Madsen A/S. De startede bare de to, men har i dag mellem 80 og 110 ansatte og laver alle slags byggerier i hele af Danmark. Det gælder både renoveringer af alt fra skoler til svinestalde og nybyggeri af enhver slags.

Nu har de opkøbt og startet et nyt entreprenørfirma sammen med en tredje mand.

Den nye tredje mand, Henrik Christensen, kommer fra en lederstilling i Park & Vej i Vesthimmerlands kommune, men har nu ansvaret for HMN Entreprenøren A/S med i alt 30 ansatte.

- Vi valgte at opkøbe det konkursramte entreprenørfirma M. Nielsen A/S i Ranum fordi vi så et stort potentiale i at drive begge virksomheder, som kunne have samarbejde og lave endnu større projekter. Samtidig vidste vi, at de havde nogle gode solide folk ansat, så derfor valgte vi at købe det, fortæller Poul Erik Henriksen, som ejer 1/3 del af firmaet.

- Firmaet HMN er delt, så Poul Erik, Henrik og jeg hver har 1/3 af virksomheden, konstaterer Lars Madsen, som sammen med de to andre er glade for deres nye tiltag.

To firmaer i synergi
Selvom Poul Erik Henriksen og Lars Madsen stadig ejer Henriksen & Madsen A/S og nu er med i HMN Entreprenøren A/S, er det to særskilte virksomheder.

- Det er vigtigt at slå fast, at det er to firmaer. Men to firmaer, som laver en masse synergiarbejde, fortæller Henrik Christensen, om et samarbejde der gælder landbrugsbyggerier, industriprojekter og meget mere.

- Især landbrugsbyggerier er blevet større og større, og her kan HMN lave alt jord og kloakarbejdet og Henriksen & Madsen laver stalden og opfører byggeriet, fortæller Poul Erik Henriksen, om de to firmaers samarbejde.

Sparring
Begge firmaer nyder godt af hinandens ekspertiser i hverdagen, hvor Lars Madsen ofte går de hundrede meter over parkeringspladsen til Henrik Christensens kontor i de gamle Henriksen & Madsen bygninger.

- De ansatte og Henrik har nogle kompetencer omkring jordarbejde som vi benytter os meget af, især i en tid som denne, hvor priserne er lave og derfor skal være fuldstændig korrekte, siger Lars Madsen, om firmaerne, som bor så tæt, at de deles om meget.

- Vi har hver sine kontorbygninger, men derimellem ligger vores lager og værksted, og det deler vi. Ligesom vi også låner hinandens maskiner og folk, siger Henrik Christensen og retter opmærksomheden mod Henriksen & Madsen.

- Vi har for eksempel også en mand, Anders Hollesen, som kan tegne staldbyggerier og hele projektet heromkring. Alle gør det de er bedst til, fortæller Poul Erik Henriksen, om det tætte samarbejde.

Optimisme
Selvom finanskrisen har været hård ved alle, ser både Henriksen & Madsen lyst på fremtiden.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at sidste år var et rigtig dårligt år for os. Men den første halvdel af dette år, har klart givet os større forhåbninger for fremtiden. Og selvom vores nye firma HMN er meget nyt, har vi allerede lavet flere større projekter, fortæller Poul Erik Henriksen.

- Lige nu har vi gang i fem projekter på mellem tre og 10 millioner kroner, og vi har lige afsluttet et projekt på Rådhuspladsen i København, fortæller Henrik Christensen.

- Ja, det er faktisk kommet endnu bedre i gang, end vi nogensinde havde turdet håbe på, siger en glad Henrik Christensen.

Læs også