DC: Prisen er vigtigere end volumen

Noteringen afspejler markedsprisen, som har været stigende, og på den front er Danish Crown fuld konkurrencedygtig, fastslår kommunikationsdirektør Anne Villemoes.

Kommunikationsdirektør Anne Villemoes, Danish Crown, forklarer til avisen, at man i slagteriet har rigtig god forståelse for producenternes økonomiske problemer.

- Selvom vi skriver om vores halvårsresultat, at volumen er øget, så er det ikke et mål i sig selv. Vores mål er naturligvis at give vores andelshavere en så god afregningspris som muligt, forklarer hun.

Ifølge Anne Villemoes er noteringen også steget det seneste stykke tid som følge af, at markedsprisen har været stigende.

Forsvarlig afregning
- Noteringen afspejler jo markedsprisen, siger hun, og forklarer, at slagteriet ikke kan udbetale mere, end markedsprisen tillader.

- Det ville jo være uforsvarligt, fastslår hun.

Til forslaget fra Danske Svineproducenters formand, Henrik Mortensen, om at lade efterbetalingen blive udbetalt nu, som man kunne læse om i Effektivt Landbrug i går, siger Anne Villemoes, at det ikke er noget, man sådan bare lige kan gøre, men hun påpeger, at man jo til gengæld til enhver tid kan få sin aconto-restbetaling.

Anne Villemoes slutter med at slå fast, at Danish Crowns notering er fuld konkurrencedygtig.

Læs også