Solceller på det gamle autoværksted

Seneste varegruppe i Kaj Homilius A/S' sortiment er solceller, og blandt andet dem blev vist frem ved åbent hus.

Butiks- og værkstedsejer Kaj Homilius plejer at holde stort åbent hus hvert efterår på virksomhedens adresse i Hellevad. Sådan er det stadig, men forleden blev åbent hus-dagen for 2011 doblet op med særlig fokus på have/park og andet til de ydre rammer for husarbejdet.

Forårssolen stod højt på himlen, og temperaturen sneg sig op på omkring 20 grader på dagen, og det passede ganske godt til én af udstillingerne, nemlig den der handlede om solenergi.

- Politikerne vil gerne have os til at droppe gamle oliefyr til opvarmning af stuehuse med mere. Men for folk på landet er det alt for dyrt at installere fjern- og elvarme. Derfor passer både vind- og solenergi rigtig godt til huse udenfor byerne, forklarede Andreas Jørgensen, der sammen med sin kollega i tomansfirmaet N. N. Energi ApS leverer bæredygtige energiløsninger via netop Kaj Homilius A/S.

El til varmen
En af de funktioner i den alternative energi, som private kan få installeret, er samspil mellem el- og varmeproduktion.

- Man kan få installeret et solcelleanlæg, som ikke fylder ret meget. Men det el, man kan producere ved hjælp af solcellerne, er nok til at holde for eksempel solvarme- og jordvarmeanlæg kørende. Og hvis man også har en lille vindmølle stående, er der rigtig gode muligheder for at være selvforsynende - både med varme og el, sagde Andreas Jørgensen.

Hos N. N. Energi, der har base i Sølsted for Tønder, både sælger og installerer de el-løsningerne ude hos deres kunder.

Kaj Homilius A/S har eksisteret siden 1967, hvor ejeren af samme navn etablerede autoværksted. Senere blev ekspertisen udvidet til traktorreparationer, og siden er der kommet butik med diverse isenkram, samt have/park-afdeling til.

Læs også