Succes med SyreN

GØDNING: Komdrup/St. Arden maskinstation oplever stor interesse for at forsure gyllen under udbringning.

Fra i år kører Komdrup/St. Arden Maskinstationen, Kongerslev, med anlægget SyreN, hvor der tilsættes svovlsyre til gyllen, mens det køres ud i marken.

Anlægget fungerer i korte træk ved, at der foran på traktoren er monteret en tank med svovlsyre, som tilsættes ved gyllevognens fordeler. Anlægget er godkendt som alternativ til nedfældning, og tilsætningen af svovlsyre giver en bedre udnyttelse af gyllen.

Men der er mange, der har spørgsmål til, hvordan systemet fungerer, hvilke muligheder der er, og hvad det koster, at få sin gylle bragt ud med SyreN.

Det oplevede Komdrup/St. Arden Maskinstation, da de holdt en orienteringsaften på Refsnæsvej i Kongerslev. Der var mellem 125 og 150 gæster til arrangementet.

- Vi var ovenud tilfredse, siger Tommy Christensen fra maskinstationen.

Både Morten Toft fra Biocover, der har udviklet af SyreN, og planteavlskonsulent Poul Madsen, Agri Nord, havde oplæg omkring anlægget.

Flere kunder end forventet
Omkring 25 til 30 kunder har allerede tilkendegivet, at de vil have forsuret gyllen med svovlsyre med SyreN anlægget i år.

- Det er flere end forventet, siger Allan Christensen, der er indehaver af maskinstationen.

Men de har ikke kørt noget ud endnu, for landmændene vil vente til efter 1. maj. Der er nemlig givet dispensation til at køre gylle ud med slanger på græs indtil den dato.

- Men det kommer, siger Allan Christensen, der kører meget gylle ud på græs i løbet af maj måned hos områdets mange kvægbrug.

Læs også