Vi skaber beskæftigelse

De mange beskæftigede i landbrugets følgevirksomheder blev ikke glemte, da traktor-karavanen i går var i København.

»Grøn Vækst koster arbejdspladser«, lyder udsagnet på ryggen af maskinstationsejer Erik Svendsens X-large T-shirt. Sammen med flere hundrede andre deltagere fra traktorkaravanen til København i går, bærer han gerne det alvorstunge budskab om beskæftigelseseffekten fra det danske landbrug.

- Jeg kan ikke lide at kalde det en demonstration. Jeg synes, det er et sympatiarrangement, hvor vi gerne vil vise landbruget frem for københavnerne og fortælle, at der er problemer lige nu, siger Erik Svendsen og minder om, at han også var med til et lignende arrangement i 1978.

- Dengang var det jordskatterne, der var problemet, siger han.

Alsidig virksomhed
I går skaffede den sjællandske maskinstationsmand beskæftigelse til to medarbejdere, der på hver sin traktor også var i hovedstaden.

- Jeg vil gerne blive ved med at kunne beskæftige nogle folk, så mine medarbejdere og jeg er sammen om det her, siger han.

Medarbejderne Andreas Hovman og Kristian Andersen er til dagligt beskæftiget hos Smedegaarden, der er en alsidig virksomhed med både entreprenørarbejde, maskinstation, vognmandsforretning og eget landbrug med tilforpagtede arealer.

Læs også