Lidenskaben er traktortræk

TRÆK: Claus Fey og Ulrik Gehrt er blandt deltagerne i Dansk Tractor Pulling, men pointhøsten er beskeden.

Nogle nyder glæden ved fodbold, andre foretrækker en tur på golfbanen, mens lidenskaben hos Claus Fey og Ulrik Gehrt fra Tønder er en helt anden - traktortræk.

- Vi kører stort set hver weekend her i sommer og skruer to-tre aftener om ugen, og der er også blevet arbejdet på den hele vinteren.

Sådan lyder det fra Ulrik Gehrt, umiddelbart efter han har trukket »Hulk 2« næsten 100 meter ved traktortrækket i Egtved. Et træk, han ikke er helt tilfreds med, og han erkender, at det endnu ikke er blevet til det helt store udbytte i denne sæson rent resultatmæssigt.

- Det er ikke gået alt for godt, men vi laver også det hele selv, lyder det videre fra Ulrik Gehrt.

Sammen med Claus Fey står de bag teamet, der trækker under Dansk Tractor Pulling, og resultatmæssigt gav afdelingen på banen ved Egtved heller ikke nogen topplacering. Med en ottendeplads ryger der dog fire DM-points ind på kontoen, hvor holdet samlet ligger som nummer ni i klassen 4500kg farm stock med deres John Deere 8130.

- I fjor var vi med halvdelen af året, og da var det Claus, der trak, mens det i år er mig, der trækker, forklarer Ulrik Gehrt under afdelingen, hvor der i første træk blev trukket 97,33 meter, mens det blev til full pull i andet træk.

I pull off måtte traktoren ifølge resultatlisten give op efter 66,32 meter.

Trækker mod vest
Igen år samler trækket ved Egtved mange tilskuere, der nyder at se røgen og de stærke traktorer i kampen for at trække »slæden« så langt som muligt på den 100 meter lange banen.

Sjette afdeling af DM køres lørdag 3. juli, og her sendes de sorte røgskyer af sted lidt længere mod vest nærmere bestemt på Korskrobanen ved Esbjerg, mens syvende afdeling køres i Herning 24-25. juli, hvor der også er Euro Cup, mens Arnum står på stævnekalenderen med ottende afdeling lørdag 7. august.

Læs også