VERDENSOMSPÆNDENDE: Med det nye ejerskab åbner der sig store fremtidsperspektiver for Ullerslev-virksomheden.
Mens flere hæderkronede landbrugsmaskinvirksomheder på Fyn med tiden er ophørt, så kan over 100-årige Mullerup A/S i Ullerslev nu se en spændende fremtid i møde.
Lige op til påske blev virksomheden, der fremstiller automatiske fodringsanlæg, udmugning samt strøudstyr til malkekvægsproduktion, solgt til den store tyske koncern GEA Farm Technologies, som på verdensplan netop satser på komplette løsninger til husdyrhold.
- Hidtil har de ikke haft fodringssystemer i deres program. Derfor er vi både stolte og benovet over, at koncernen har henvendt sig til Skiold-gruppen (Mullerups hidtidige ejer, red.) for en eventuel købsaftale. Den faldt endelig på plads den 31. marts, og betyder, at vort Mullerup-brand fortsætter intakt og vil blive styrket. Samtidig forbliver vi i Ullerslev med uændret organisation, fortæller en tilfreds direktør Carsten Poulsen.
Ekspansion
Tilmed er der et krav fra de nye ejere om ekspansion og vækst, og derfor forventer Mullerup-direktøren både nye produkter, større omsætning og dermed også nye arbejdspladser på Ullerslev-virksomheden.
- De har både mål og midlerne, og derfor ser vi store perspektiver i at kunne styrke vores produktlinie betydeligt på verdensplan, idet det netop passer perfekt ind i GEA's strategi om totalløsninger til kvægbrugere verden over.
Skiold Mullerup A/S, som fremover igen kun hedder Mullerup, har en stærk markedsposition i hele Norden, og i det nye regi åbner både det tyske, hele det europæiske marked samt interessante markeder som det nordamerikanske og brasilianske marked sig for Mullerup-produkterne.
1.900 medarbejdere
GEA Farm Technologies har afdelinger i ikke mindre end 60 lande og beskæftiger mere end 1.900 medarbejdere på verdensplan. For nogle år siden overtog den tyske koncern den kendte Westfalia-virksomhed, og for to år siden opkøbtes rettighederne til Titan-malkerobotten, som nu er ved at blive ombygget til et GEA kvalitetsprodukt. Desuden ejes på inventarsiden det hollandske De Boer og et nordamerikansk produktprogram, ligesom GEA også ejer et canadisk gyllehåndteringssystem.
Som nævnt har GEA hidtil ikke haft automatisk fodring på programmet, og her bliver Mullerups velanskrevne system dermed en væsentlig spiller på verdensplan i den store koncern. Også udmugningsanlæg og de skinneophængte strømaskiner videreføres i det nye regi.
Carsten Poulsen understreger, at hele Mullerups nuværende importørled og forhandlernettet vil være intakt og tilmed gradvist blive styrket.
- Og det hele sker netop i en tid, hvor vi efter en larmende stilhed som følge af finanskrisen mærker, at eksportmarkederne er begyndt at vågne igen. Derfor går vi en meget spændende tid i møde med helt nye muligheder.