Initiativrig ildsjæl

Mandag den 14. december blev Grønt Centers Initiativpris uddelt. Prisen tilfaldt i år Knuthenlund Gods, som ejes af Susanne Hovmand.

Grønt Centers bestyrelse har i år besluttet at uddele Grønt Centers Initiativpris til Susanne Hovmand, Knuthenlund Gods.

Formålet med Grønt Centers Initiativpris er at sætte fokus på udvikling af jordbrugssektoren i Region Sjælland. Prisen gives til en person, et projekt eller en virksomhed, der igennem sit virke har udvist særlig initiativ, for eksempel ved at igangsætte nye produktioner eller ved at videreudvikle traditionelle produkter. 

Og det er netop det, Susanne Hovmand har gjort. Hun har sammen med gode medarbejdere udviklet Knuthenlund Gods fra et traditionelt planteavlsbrug til i dag at være Danmarks største økologiske producent. Samtidig er der opbygget en større fåre- og gedebesætning med eget mejeri og gårdudsalg.

Allerede fra præsentationen af de første produkter, har Knuthenlunds oste vundet stor anerkendelse. Ostene fremstilles med omtanke for høj kvalitet,-  lige fra folden, hvor urter vokser imellem græsset, over udvælgelsen af de rigtige racer,  til staldens indretning og håndtering af mælken fra malkestald gennem mejeriet til det færdige produkt. Hertil kommer et godt blik for de rigtige ostetyper og en unik markedsføring af produkterne.

Grønt Centers bestyrelsesformand MF Henrik Høegh begrunder valget af Knuthenlund som modtager af årets Grønt Center Initiativpris således:

- Omtanke for produkterne fra jord til bord præger arbejdet på Knuthenlund, og når dette kombineres med fantasi til nytænkning og mod til at realisere ideerne, så er fundamentet til en succes på plads. Grønt Centers bestyrelse var derfor ikke i tvivl om hvem, der i år fortjente at modtage Grønt Centers Initiativpris.

Susanne Hovmand modtog desuden Økologisk Guld for sin fåresødmælk, da dagbladet Politiken uddelte priser midt i november.

Læs også