Kraftoverførslen følges til dørs

Som kraftoverføringsspecialist vil tyske Walterscheid påtage sig at udfylde lidt mere af den plads, hvor de vigtige funktioner mellem traktor og redskab finder sted.

Den tyske producent af kraftoverføringsaksler, gear, hydraulikkomponenter og kugletræk, Walterscheid, ser naturligvis sig selv som ekspert på netop kraftoverførsel.

Derfor har den kendte underleverandør af komponenter til landbrugsmaskinindustrien stillet spørgsmål ved, hvor snitfladen mellem drivmiddel og landbrugsredskab skal være. Skal kraftoverføringsspecialistens domæne kun være fra traktorens kraftudtag til redskabets kraftindgang?

Et muligt svar på dette spørgsmål leverer Walterscheid i form af den redskabsbærer, producenten har konstrueret. Her er både kraftoverførsel til tungt pto-arbejde, traverstræk med kuglekobling og hydrauliske funktioner til både dybdestyring, løft og opklapning af redskabet i transportstilling.

Traverstræk 
- Med et traverstræk flyttes drejepunktet en smule længere bagud, og traktoren kan derfor dreje næsten 90 grader uden at baghjulene rammer trækstangen, fortæller produktchef for transmissionsdele hos GKN Walterscheid A/S, Jeppe Petersen, fra deres nye danske domicil i Lunderskov.

Med den redskabsbærer, der stadig er på såkaldt konceptstadie, kan der drejes skarpt med en seks meter rotorharve monteret forrest og en såmaskine bagest. Imellem de to redskaber udgør bærehjulene og tre sektioner af mindre gummihjul, en integreret pakkefunktion.

Endnu er redskabskobleren ikke testet i Danmark. Jeppe Petersen er dog ikke i tvivl om, at der er tale om en særdeles professionel løsning for folk, der vil have en robust kraftoverførsel til eksempelvis en seks meter bred rotorharve.

- Traverstræk og kugletræk er ting, der er kraftigt stigende efterspørgsel på, kan vi mærke, påpeger han.

Læs også