Landbruget burde have været med fra starten

LandboSyds formand, Mogens Dall, er fornærmet over, at landbruget var nødsaget til stort lobby-arbejde, før man kom med i kreditpakken.

Der er ingen tvivl om, at man fra landbrugets side er taknemmelige for, at man er kommet med i regeringens erhvervspakke. En pakke som man håber, kan hjælpe til med at løsne op for den kreditklemme, som erhvervet befinder sig i.

Men at det overhovedet har været en diskussion, at landbruget skal med i pakken eller ej irriterer Mogens Dall, formand for LandboSyd.

Naturlig del af pakken
- Jeg havde været dybt skuffet, hvis vi ikke havde været med. For jeg var dybt skuffet før, over at vi ikke var med som en naturlig del, siger Mogens Dall.

Han synes, at det er utroligt, at landbruget først blev præsenteret for Grøn Vækst, som begrænsede landmændenes konkurrenceevne, og at man dernæst var nødt til at råbe højt og lave kæmpe lobbyarbejde, så man blev hørt og kom med i erhvervspakken.

- Det synes jeg ikke, er rimeligt, siger Mogens Dall, der dog nu, når landbruget er kommet med, anerkender, at det kun er en stor fordel.

- Regeringen viser her ansvar over for industrien, men også os i landbruget, som er en del af industrien, siger han.

Om den er stor nok?
Samme taknemmelighed over for regeringen viser formand i Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen.

- Jeg er glad for, at den er kommet. Man kan så diskutere om den er stor nok, men det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning, siger Henrik Frandsen.

Han vurderer, at det er det, som skal til, for at man kan sætte skub i landmændenes gode og sunde projekter landet over.

- Projekterne ligger jo derude, påpeger Henrik Frandsen.

Vigtigt for yderområderne
De to landboforeningsformænd deler dermed ikke den skuffelse, som andre erhvervsorganisationer har givet udtryk for over for erhvervspakken. Og ifølge Henrik Frandsen må de øvrige erhvervsorganisationer også acceptere, at landbruget er kommet med i erhvervspakken, selvom det betyder at kagen til dem bliver mindre.

- Landbruget er en væsentlig del af erhvervslivet i Danmark. I visse områder af Danmark er det jo krumtappen af erhvervslivet. Blandt andet i yderområderne. Så den vej rundt, så må de acceptere, at vi har en plads, netop fordi, vi er en meget væsentlig del af erhvervslivet, siger Henrik Frandsen.

Læs også