Tilmelding til AgroNord

KVÆGFAGLIGT: AgroNord, der ofte benævnes som Danmarks eneste kvægfaglige udstilling, kalder til samling for malkekvæg den 4. marts og for kødkvæg den 7. marts. Lige nu gælder det tilmelding.

AgroNord i Aars har som kendetegn en meget høj faglig kvalitet - både blandt de udstillede dyr, blandt de faginteresserede gæster og hos erhvervs- og maskinudstillerne. På AgroNord er fagligheden i højsædet – børnehavebørn, forbrugerarrangementer, samfundskontakt og andre bløde værdier henvises til Kimbrerskuet, der afholdes i oktober.

AgroNord afholdes for andet år i træk over to dage i samme uge i Messe- og AgroCenter Aars.

Hvor udstillingen for malkekvæget er en årelang tradition, faktisk er det 28 år siden det første AgroNord for malkekvæg blev afholdt, er det først anden gang, at der åbnes op for at udstille kødkvæg i Aars.

Onsdag den 4. marts stilles skarpt på malkekvæget, mens det lørdag den 7. marts er kødkvægets tur.

Tilmelding
Begge AgroNord udstillingerne har fuldt fokus på kvæg samt det maskinelle og tekniske udstyr, der hører til i et moderne kvægbrug. Traditionelt kommer der både udstillere og gæster fra det meste af Danmark. Og nu er det tid for tilmelding.

Til både malkekvægsudstillingen og kødkvægsudstillingen er tilmeldingen den 6. februar og kan ske til Viking Danmark.

Man venter omkring 150 elitekøer samt fem afkomsgrupper til malkekvægsdagen og 150 dyr til kødkvægsdagen.

Malkekvægsdagen arrangeres af de lokale sortbrogede kvægavlsforeninger i samarbejde med de andre raceforeninger.

AgroNord seminar og auktion
Som noget nyt afholdes AgroNord seminarer om onsdagen. Her er emnerne den finansielle situation for kvægbruget, hvad kan vore dyrlæger gøre for kvægbruget, herunder ikke mindst indsatsen for øget dyrevelfærd, og endelig vil der blive et indlæg om de forhold, der er gældende, såfremt man ønsker at etablere sig med landbrug i det østligste område af Europa.

Onsdag aften vil Dansk Holstein arrangere eliteavlsdyrsauktion. Denne plejer at være uhyre spændende. Sidste år blev en kvie solgt for 89.000 kroner.

Læs også