Medarbejderne sagde nej!

SKILSMISSE: Da Agrovi begærede skilsmisse midt i december, havde parterne bag rådgivningssamarbejdet glemt at tale med medarbejderne. Mange har takket nej til en ansættelse i Gefion.

Da Nordsjællands Landboforening og Sjællandske Familielandbrug stoppede deres rådgivningssamarbejde, Agrovi, her pr. 31. december, valgte Familielandbruget at påbegynde et nyt samarbejde om rådgivningen. Det sker i stedet nu med Landboforeningen Gefion, og derfor skulle medarbejderne på Agrovis kontor i Ringsted i går møde på nye deres arbejdsplads på samme tid og samme sted - men med ny arbejdsgiver.

Imidlertid havde man glemt at tage medarbejderne i ed. 21 ud af 27 medarbejdere på Agrovis regnskabs- og ejendomsmæglerkontor har nemlig valgt at takke nej til dette tilbud, da man ikke ønsker at arbejde for Gefion.

- Det har været meget overvældende, at så mange medarbejdere har valgt at sige nej tak til ansættelse i Gefion, men det har selvfølgelig en forklaring, fortæller Niels Peter Ravnsborg, der er direktør i Nordsjællands Landboforening.

Pionerånd
Det er ingen hemmelighed, at Agrovi havde et stort underskud i 2007. Det underskud er i løbet af 2008 blevet rettet ind, hvilket har krævet store ledelsesmæssige beslutninger, og ikke mindst en kæmpe indsats fra de ansatte.

- Det har krævet mange ændringer at vende underskuddet til overskud, men vi har faktisk ikke mødt andet end stor omstillingsparathed, når vi har præsenteret medarbejderne for nye tiltag, og det kan jeg ikke takke dem nok for, siger Niels Peter Ravnsborg. Han giver den store samlede indsats for at vende skuden skylden for, at de ansatte ikke ønsker at forlade Agrovi.

- Der er en pionerånd her på stedet, som man kun kan drømme om som leder, siger Niels Peter Ravnsborg med et smil, og fortæller, at nogle af de medarbejdere, som har takket nej til ansættelse i Gefion, har 30 års anciennitet, som de altså har været villige til at sætte på spil.

Fremtiden
Det har hele tiden været meningen, at Agrovi skulle have kontor i Ringsted, og som Niels Peter Ravnsborg siger, så er det bare gået lidt hurtigere end beregnet. På sigt vil der også blive tilbudt planterådgivning i Ringsted, og Peter Jørgensen, daglig leder, er allerede nu i gang med processen omkring ansættelsen af personale til dette.

- Vi har stor opbakning til dette center, fortæller Niels Peter Ravnsborg.

- Både medarbejderne i Hillerød og det politiske bagland er indforståede med, at der skal løbes lidt hurtigere i 2009, og at det kan koste røde tal på bundlinjen. For lige nu har vi alle faciliteterne, men mangler bare kunderne, slutter Niels Peter Ravnsborg.

Læs også