Kræver Nordvest Agros krak undersøgt

(EFFEKTIVT LANDBRUG) På Morsø Landboforenings generalforsamling debatterede medlemmerne livligt underskuddet på godt otte millioner kroner i det netop opløste rådgivningsselskab Nordvest Agro.

Nordvest Agro, dannet af Mors-Thy Familielandbrug, Morsø Landboforening og Familielandbrugets Landbrugsrådgivning I/S Gl. Viborg Amt, blev opløst tidligere i år.

Den netop afgåede bestyrelse i Morsø Landboforening gennemførte derefter et samarbejde om rådgivning med Landbo Limfjord. Der er skrevet kontrakt for de næste tre år.

Det næste skridt var så, at generalforsamlingen skulle tage stilling til, om de også ville fusionere foreningerne. Det forslag faldt på en ekstraordinær generalforsamling den 19. maj, og torsdag aften gik bestyrelsen af, fordi de ikke længere følte, at de havde foreningens opbakning.

Underskuddet i Nordvest Agro blev genstand for en livlig debat på den anden ekstraordinære generalforsamling.

Medlem Niels Riis rejste sig under debatten.

- Bestyrelsen har lavet noget makværk, og det mener jeg ikke, vi bare skal slå en streg over. Bestyrelsen kan ikke være bekendt, at de endnu ikke har det præcise tal for underskuddet. Det har vi medlemmer bedt om at få fremlagt her i aften, sagde han.

Afgående formand Per Nielsen sagde i sit svar til Niels Riis, at ingen endnu har den præcise størrelse på rådgivningsselskabets underskud.

- Jeg kan ikke forstå, at medlemmerne bliver ved med at spørge. Vi er kommet med en forklaring, og nu kan vi godt se, hvad vi skulle have gjort, men vi kan ikke ændre det nu, sagde han til Effektivt Landbrug.

Bertel Møller, der efter generalforsamlingen i torsdags, nu er valgt til bestyrelsen forklarer det således:

- Det er aldrig blevet belyst, hvad der egentligt skete, og det bekymrer medlemmerne. Opgaven for den nye bestyrelse bliver nu at få styr på økonomien i det opløste rådgivningsselskab, lød udmeldingen fra Bertel Møller.

Læs resten af reportagen fra Morsøs anden ekstraordinære generalforsamling i Effektivt Landbrug Weekend lørdag 31. maj.

Læs også