Tæller ikke-fejl som fejl

(Effektivt Landbrug) 100 procent korrekt udfyldte ansøgninger kommer med i fejlbunken hos Direktoratet for FødevareErhverv.

Ikke-fejl indgår som fejl i den statistik, som FødevareErhverv laver på baggrund af fejl i landmændenes ansøgninger om landbrugsstøtte.

I tirsdags oplyste FødevareErhverv i en pressemeddelelse, at der er fundet fejl i tre ud af fire ansøgninger om landbrugsstøtte fra landmændene. Men enkelte af fejlene skyldes altså ikke fejl i ansøgningerne, men den måde, som FødevareErhverv opgør fejl på, oplyser direktoratet over for Effektivt Landbrug.

- Selv om en landmand udfylder sin ansøgning 100 procent korrekt, udløser det i enkelte tilfælde fejl, som bliver talt med i FødevareErhvervs statistik over fejl i ansøgningerne fra landmændene, fortæller vicedirektør i FødevareErhverv, Jens Hauge Pedersen.

Jens Hauge Pedersen har ikke nogen konkret opgørelse af, hvor mange ikke-fejl, der tælles med som fejl i opgørelsen over fejl i ansøgningerne.

- Men det kan ikke være mange, siger han.

Mælkeproducenten Esben Kristensen fra Vejen ved Kolding, som flere gange er blevet klandret for fejl af FødevareErhverv, undrer sig over, at FødevareErhverv ikke har fortalt noget om, at de tre ud af fire fejl, der er i ansøgningerne, også skyldes fejl fra direktoratet selv.

- FødevareErhverv får det til at se ud som om, at det er ansøgerne, der laver fejl. Så enten er jeg en stor svindler eller en halvhjerne, og jeg ønsker egentlig ikke at være nogen af delene, lyder det stilfærdigt fra Esben Kristensen.

Jens Hauge Pedersen ønsker ikke at kommentere, om det er ok, at nogle ikke-fejl bliver registreret som fejl i FødevareErhvervs statistik.

Læs også