Hver eneste dag i de mange år har Poul Sylvest lige siden troligt hver morgen efter havregrynene klokken seks - og om eftermiddagen klokken halv fem - gået ned i stalden for at malke køerne. Alt imens hustruen har sørget for de mange udvekslingsstuderende, som gennem årene har været indlogeret i det gæstfrie hjem, har taget på rejser i mange lande, holdt foredrag og ledet gymnastik.

Poul har dog også været aktiv uden for gården. Som sikker centerhalf på Ferritslevs fodboldhold indtil 50 års alderen og i dag mest som l’hombrespiller.

Også som næstformand i Ferritslev Mejeri og senere i Højby Andelsmejeri frem til indlemmelsen i Mejeriselskabet Danmark i 1978 var han aktiv.

Hver aften klokken 18.15 triller en stor Arla-tankbil op langs den stråtækte gård i Ferritslev og henter 16-1700 kg mælk, som via Storebæltsbroen køres til Slagelse for næste morgen at stå klar i kartoner i de københavnske supermarkeder.

Men det er en helt anden historie (som kan læses inde i bladet).

Poul klager ikke, og hans humør med den stadig tydelige sjællandske accent fornægter sig ikke.

- Ferie holder jeg ikke. Men jeg havde da fri den anden dag, lyder det, alt imens malkemaskinerne livligt arbejdet i bindestalden.

Fordoblingen af besætningen op til de nuværende 82 RDM-køer skete for otte år siden. Samtidig blev en løsdriftsstald opført på Nordvang.

Efterfølgende er mælkekvoten på 312.000 kg blevet suppleret med en forpagtning af en jerseykvote fra en naboejendom på 171.000 kg.

Forsyningen med foder klares via selskabet »Klør Fem«, som Hans og Poul Sylvest sammen med fire andre mælkeproducenter i omegnen etablerede for nogle år siden. Siden er et af medlemmerne stoppet, og dermed er Nordvang nu eneste gård tilbage i Ferritslev med mælkeproduktion.

- Da jeg var næstformand i Ferritslev Andelsmejeri, var vi 70 leverandører, husker Poul Sylvest, medens Arla-bilen på sekunder suger dagens 1672 kg mælk ud af køletanken - og haster videre til næste leverandør på ruten. Han bor i Herrested - seks-syv km borte.