Så er der dyrskuer

(LANDBRUG SYD) I den kommende weekend bydes der velkommen til dyrskuer i Aabenraa og Horsens.

Faglighed, konkurrencer og samfundskontakt.

Det er nogle af de nøgleord, der kan sættes på dyrskuerne, hvor to af områdets store skuer løber af stablen den kommende weekend. I både Aabenraa og Horsens bydes der fredag morgen velkommen til dyrskuet 2003, der begge steder strækker sig over fredag og lørdag.

Den største nyskabelse de to steder oplever vi i Horsens, hvor arrangørerne, de fem landboforeninger bag LRØ, har valgt at droppe entreen, så alle kan komme gratis ind.

- Vi håber med den gratis entre, at vi kan få endnu flere fra byerne her i regionen til at komme og besøge skuet, lyder meldingen fra skuets formand, Jens Ejner Christensen, der samtidig er formand for Vejle-Fredericia Landboforening.

Den manglende entre vil selvfølgelig kunne ses på indtægtssiden, men omvendt falder udgifterne også – der skal ikke være kontrol ved indgangene, og samfundskontaktmæssigt vil der utvivlsomt også være »tjent« noget – der kommer givetvis besøgende, der ikke ville være kommet ellers – de vil ikke betale for et par timer på festpladsen.

Traditionelt har der været omkring 20.000 besøgende i Horsens, og det håber direktøren for LRØ, Per Bardrum, også vil være tilfældet i år. I fjor kom der kun 15.000, men da kolliderede dyrskuet også med VM i fodbold, og om lørdagen satte et kraftigt tordenvejr en stor del af dyrskuepladsen under vand, og begge dele holdt mange hjemme.

Igen i år melder arrangørerne i Aabenraa klart ud – vi skal ikke have nogen »tivolisering«. I Aabenraa gælder det landbruget og den faglige udstilling af maskiner og dyr, og også herfra lyder der et ønske om besøg af op mod 20.000 mennesker i løbet af de to dage.

Blandt disse mennesker skulle der gerne være mange, der ønsker at få mere viden om landbruget, og det vil der være rig lejlighed til. De store maskiner kan beundres tæt på, og der er masser af udstillere af dyr, og det vil stort set være muligt at følge vores fødevarer »fra jord til bord«.

Og konkurrencementaliteten hos landmændene fejler fortsat ikke noget. Både i Aabenraa og Horsens stiller mange landmænd op med deres dyr for at måle sig med de andre – men mellem dysterne i ringen er der også rig lejlighed til at få en intern snak – og man kan måske give hinanden gode råd.

Læs også