Danish Crown flytter produktion til England

I England er der nogle dygtige medarbejdere, som Danish Crown kan fastholde, lyder et af argumenterne fra slagterigiganten

Danish Crowns bestyrelse gav tirsdag grønt lys til, at produktionen i Faaborg flyttes til et af Tulip Ltd’s produktionssteder i Cornwall i Sydengland.

- Vi meldte allerede den 16. januar i år ud, at udbeningsarbejdet på anlægget i Faaborg var for omkostningstungt til at kunne forblive i Danmark. Vi understregede også tilbage i januar, at produktionen ville blive flyttet til Polen, Tyskland eller England, hvor Danish Crown koncernen i forvejen har produktionsanlæg, og beslutningen er faldet på England, fordi det her giver den bedste, samlede løsning for koncernen, siger CEO for DC Pork Jesper Friis i et nyhedsbrev.

Ifølge Danish Crown vil Faaborgs produktion løbende blive flyttet til fabrikken i Bugle, Cornwall – og den endelige lukning vil finde sted i første halvår af 2016.

- Det kræver en mindre omlægning af produktionen i England, men her er der så til gengæld nogle dygtige medarbejdere, vi kan fastholde, lyder det fra CEO for Danish Crowns forædlingsselskaber Flemming Enevoldsen.

250 nye, britiske arbejdspladser

Danish Crown oplyser, at Bugle-fabrikken ligger i et landdistriktsområde, hvor det er svært at fastholde arbejdspladser i England. Derfor har den regionale udviklingsfond valgt at støtte bevarelsen af fabrikken og investering i bevarelse af yderligere to Tulip Ltd fabrikker med et investeringstilskud på op til 4,8 millioner pund, hvoraf lidt under halvdelen går til den produktion, der overflyttes fra Faaborg.

- Det betyder både bevarelsen af en række af koncernens arbejdspladser og etableringen af cirka 250 nye arbejdspladser, skriver Danish Crown i nyhedsbrevet.
Læs også