John Deere vil tage kommandoen

Nye modelserier af traktorer, mejetærskere og pressere i nyt design og avanceret digital teknik udgør den hidtil største produktsatsning i John Deeres historie. For eksempel fås den nye John Deere 6920 ligesom de øvrige modeller i 6020-serien nu med en ny trinløs »AutoPowr« transmission og CommandARM.

Med en gigantisk produktlancering i Sevilla i Spanien, der i sidste uge blev overværet af 3.100 forhandlere og gæster fra 90 lande, præsenterede John Deere en armada af nyheder i udviklingsprojektet til 3,7 milliarder danske kroner - kaldet »Take Command« (tag kommandoen, red.).

Målet for verdens største producent af landbrugsmaskiner, som i USA og Canada har en markedsandel på 50 procent, er at »erobre« EU-markedet. John Deere ligger i dag på 15 procents markedsandel, men ved Sevilla-showet lød de fremtidige ambitioner på 30 procent i Europa.

Som erstatning for 6010-serien kommer der en ny 6020 serie. Disse nye traktorer kan fås i Premium og Premium Plus modeller med en ny trinløs transmission kaldet »AutoPowr«, ligesom de er udstyret med CommandARM, som ellers kun findes på John Deere’s 8000-serie. De nye 6020 traktorer kan fås fra 80 til 150 hk.

Alle traktorerne har fået et nyt og »blødere« design, blandt andet med let skrånende motorhjelm.

John Deere 7010 serie traktorerne har gennemgået de færreste ændringer, idet modellerne »kun« har fået en ny transmission.

Til gengæld har 8000-serien, som nu hedder 8020 fået ikke mindre end 1.300 nye komponenter. Serien spænder fra 220 til 325 hk. En stor nyskabelse er affjedret foraksel på alle 8020-modellerne.

Alle John Deere 8020-traktorerne er nu udstyret med miljøvenlige motorer og samtlige funktioner, som for eksempel løftekapacitet, er øget med 20 procent. Bedre komfort, højere ydelse og ny teknologi gør disse traktorer til de mest økonomiske på markedet, hedder det i John Deere’s præsentation.

Endelig lancerer John Deere også en ny version af den største serie. 9020-serien tæller otte modeller, hvor den »mindste« på 280 hk har en 8,1 liters motor, medens de øvrige op til 450 hk alle har en 12,5 liters motor. John Deere oplyser, at visse modeller af disse stortraktorer også vil kunne købes på det danske marked.

John Deere kommer med et helt nyt presserprogram, ligesom kunderne kan se frem til nye og store mejetærskermodeller med et væld af nyskabelser.

De nye John Deere 9000 mejetærskere går helt op til 30 fods skærebredde, og de fås med den hidtil største korntank på markedet - med et rumindhold på 11 tons.

9000-mejetærskerne fås i teknologien, en CWS, en WTS, CTS og en STS version. Det nye tærskesystem er baseret på et enkeltrotorsystem med udskillelsesseparator. Det giver mejetærskerne en enorm kapacitet.

Læs også