Summit i København: Kan EU komme op på 25 procent økologi i 2030?
Den 18.-19. august samles politikere, forskere og førende aktører inden for økologi i København for at formulere en fælles strategi, der skal bringe EU’s økologiske areal og forbrug op på 25 procent i 2030.

Arkivfoto
Når Organic Summit løber af stablen i København den 18. og 19. august, er det med ambitionen om at samle beslutningstagere og frontløbere fra hele Europa omkring et fælles charter for, hvordan økologisk landbrug og forbrug kan udgøre 25 procent af EU’s samlede fødevareproduktion i 2030.
Blandt hovedtalerne er den norske læge og miljøforkæmper Gunhild Stordalen, grundlægger af organisationen Eat, der i samarbejde med det medicinske tidsskrift The Lancet udgav rapporten EAT Lancet Planetary Diet i 2018, som har sat sig spor i de officielle danske kostråd.
Konferencen får også besøg af flere markante profiler, herunder Philip Lymbery, CEO for Compassion in World Farming International og medlem af Ursula von der Leyens strategiske dialog om EU's landbrugsfremtid. Tidligere tysk landbrugsminister Renate Künast deltager ligeledes.
Blandt fødevareproducenterne er danskeren Peter Sisseck fra Dominio de Pingus og Krzysztof Ostrowicki fra Polen, som begge har modtaget EU’s økologipris. Også repræsentanter fra Grækenland og Italien deltager.
Fra dansk side deltager blandt andre minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus, fødevareminister Jacob Jensen, Lars Weiss, Marie Trydemann Knudsen, Esben Lunde Larsen, Søren Søndergaard, Rasmus Prehn og Claus Felby.