Landmænd varmer op til Tour de France

40 landmænd varmede forleden op til Tour de France i Danmark, ved at køre en del af den danske Tour-rute i Vejle Ådal, der i året bliver en del af det populære franske cykelløb

40 landmænd varmede forleden op til Tour de France i Danmark, ved at køre en del af den danske Tour-rute i Vejle Ådal.

Dækkene var pumpet og kæderne strammet, da godt 40 landmænd forleden bevægede sig ud på landevejene i Vejle Ådal.

De havde sat hinanden stævne i Jerlev syd-vest for Vejle for at prøvekøre dele af den rute, som nogle af verdens bedste cykelryttere indtager, når Tour de France starter i Vejle den 3. juli.

- Det er en stor begivenhed, at verdens største cykelløb kommer til vores område, og det vil vi selvfølgelig gerne være med til at markere. Derfor har vi som optakt arrangeret vores egen cykeltur for foreningens medlemmer. De har kunnet vælge mellem to ruter på 20 og 31 kilometer, siger Nis Hjort, formand for Vejle-Fredericia Landboforening og fortsætter:

- For os er fart og udstyr ikke afgørende, og det betyder heller ikke noget, om cyklen er rusten eller på el. Det handler om at få så mange med på turen som muligt, og at vi hygger os – gerne med lidt sved på panden. For at alle kommer sikkert i mål, har vi også en følgebil bag os med lappegrej og drikkevarer.

En af flere aktiviteter

Cykelturen er én af flere aktiviteter, foreningen har planlagt for at markere, at Tour de France kommer til Vejle.

- De franske landmænd er meget aktive og pynter op på deres marker, når touren løber af stablen. Den tradition vil vi gerne være med til at bære videre i Danmark. Derfor har vi sået 600 meter vår-raps langs ruten for at klæde landskabet i gult, når cykelrytterne kommer forbi. Vi har også produceret et kæmpe banner med en hilsen til vores franske kollegaer, fortæller Nis Hjort og slutter:

- Og så holder vi selvfølgelig en kæmpe fest for vores medlemmer og andre interesserede på dagen med hyggelige aktiviteter, mens vi venter på Tour-karavanen og cykelrytterne.

Læs også