Traktordemonstration: Begejstret modtagelse foran Christiansborg

Københavnerne udtrykket sig med klappen, vinken og larm, da de mange traktorer i en udbrudt strøm svingede ind foran Christiansborg med flittig brug af hornene.

De mange motorcykelbetjente strøg på begge sider af den udbrudte kortege af traktorer for at sikre, at ingen fik »motorstop« på Christiansborg Slotsplads.

Klokken på det københavnske rådhusur slog 12 middag, da den uendelige række af traktorer bevægede sig ind på den store og ret menneskefyldte plads foran Christiansborg under lørdagens demonstration.

Sympati fra folk

Og at dømme efter tilråb og klappen så var det primært sympatiserende københavnere, der fik oplevelsen af de mange traktorer. Med vinken af dannebrogsflag, hænder og forskellige skilte gav folk de demonstrerende landmænd en positiv hilsen med på vejen forbi Slotspladsen.

En gruppe alternative demonstranter lige fra Veganerpartiet til pelsdyraktivister bidrog med larm og hujen til stemningen af folkeprotest.

Langt de fleste københavnere havde mobiltelefonen fremme til fotografering og stod stille for at iagttage hele sceneriet og de mange traktorers højlydte kørsel forbi Christiansborg, ned mod Nyhavn og med kurs ud mod Langelinie.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Jennette Nielsen, Glostrup:

- Det er en svinestreg uden lige, fastslår hun med adresse til regeringen og dens minkhåndteringen.

Hun står og vinker med et lille dannebrogsflag halvt ud på gaden, hvor traktorerne kører over Slotspladsen.

- Jeg syntes, det er fantastisk at landmændene demonstrerer. Virkelig godt gået, siger hun begejstret.

 

Aage Andersen, København V:

- Jeg kan kun støtte demonstrationen – primært på grund af svigt fra regeringen med dens grundlovsbrud.

- Det er prisværdigt, at landmændene også på vores vegne viser, at det er helt uacceptabelt, som demokratiet er tilsidesat.

 

Michael Tindø, Hvidovre:

- Jeg syntes, landmændenes demonstration er godt. Mindre godt er regeringens optræden. Vi skal simpelthen tilbage til, at folk igen får noget at skulle have sagt.

- Ministrene mener, at ikke de skal holde grundloven. Og det er dem der, der kæmper, siger han og peger på landmændene på traktorerne.

- Jeg bakker dem 100 procent op med demonstrationen. Vi er fælles i denne sag.

Læs også