bannerPos

Traktordemonstration: Begejstret modtagelse foran Christiansborg

Københavnerne modtog traktorerne med sympati og opbakning. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
21-11-2020 16:41
Københavnerne udtrykket sig med klappen, vinken og larm, da de mange traktorer i en udbrudt strøm svingede ind foran Christiansborg med flittig brug af hornene.

De mange motorcykelbetjente strøg på begge sider af den udbrudte kortege af traktorer for at sikre, at ingen fik »motorstop« på Christiansborg Slotsplads.

Klokken på det københavnske rådhusur slog 12 middag, da den uendelige række af traktorer bevægede sig ind på den store og ret menneskefyldte plads foran Christiansborg under lørdagens demonstration.

Sympati fra folk

Og at dømme efter tilråb og klappen så var det primært sympatiserende københavnere, der fik oplevelsen af de mange traktorer. Med vinken af dannebrogsflag, hænder og forskellige skilte gav folk de demonstrerende landmænd en positiv hilsen med på vejen forbi Slotspladsen.

En gruppe alternative demonstranter lige fra Veganerpartiet til pelsdyraktivister bidrog med larm og hujen til stemningen af folkeprotest.

Langt de fleste københavnere havde mobiltelefonen fremme til fotografering og stod stille for at iagttage hele sceneriet og de mange traktorers højlydte kørsel forbi Christiansborg, ned mod Nyhavn og med kurs ud mod Langelinie.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Jennette Nielsen, Glostrup:

- Det er en svinestreg uden lige, fastslår hun med adresse til regeringen og dens minkhåndteringen.

Hun står og vinker med et lille dannebrogsflag halvt ud på gaden, hvor traktorerne kører over Slotspladsen.

- Jeg syntes, det er fantastisk at landmændene demonstrerer. Virkelig godt gået, siger hun begejstret.

 

Aage Andersen, København V:

- Jeg kan kun støtte demonstrationen – primært på grund af svigt fra regeringen med dens grundlovsbrud.

- Det er prisværdigt, at landmændene også på vores vegne viser, at det er helt uacceptabelt, som demokratiet er tilsidesat.

 

Michael Tindø, Hvidovre:

- Jeg syntes, landmændenes demonstration er godt. Mindre godt er regeringens optræden. Vi skal simpelthen tilbage til, at folk igen får noget at skulle have sagt.

- Ministrene mener, at ikke de skal holde grundloven. Og det er dem der, der kæmper, siger han og peger på landmændene på traktorerne.

- Jeg bakker dem 100 procent op med demonstrationen. Vi er fælles i denne sag.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.
Side 1 af 1984 (39671 artikler)Prev1234567198219831984Next