Partnerskab investerer 41 mio. i grønne innovationsprojekter
AgriFoodTure sætter turbo på den grønne omstilling af landbrugs- og fødevaresektoren med støtte af 11 forsknings- og innovationsprojekter.

AgriFoodTure investerer tocifret millionbeløb i 11 grønne innovationsprojekter. Foto: AgriFoodTure
Det danske missionspartnerskab AgriFoodTure har investeret 41 millioner kroner i 11 projekter, der skal bidrage til at gøre landbrugs- og fødevaresektoren mere bæredygtigt. Blandt projekterne er plantebaseret mad i offentlige kantiner, cellebaseret mælkeproduktion, drone til præcisionslandbrug og demokratisk engagement i den grønne trepart.
- Med den nye investering sætter vi turbo på vores mission om at skabe grønne, innovative løsninger, der kan gøde jorden for at nå regeringens mål om en 70 procents reduktion af drivhusgasudledningen i Danmark i 2030 og nul-emission i 2050, siger Program Manager Mette Kallestrup Spring fra AgriFoodTure i en pressemeddelelse.
Projekter er inddelt i to puljer, hvor den ene har titlen »Sociale løsninger« og har fokus på en samfundsvidenskabelig og humanistisk tilgang til at fremme den grønne omstilling.
Den anden pulje har overskriften »Høj risiko, høj gevinst« og fokuserer på at skabe stor effekt ved at udfordre eksisterende normer og introducere nye teknologier, processer eller forretningsmodeller.
Et af de støttede projekter hedder »DELTAR« og arbejder med borgerinddragelse i lokale treparter, der skal omstille landbrugsjord. I alt deltager 42 partnere i de 11 projekter, herunder universiteter, virksomheder og kommuner.
AgriFoodTure har siden 2022 investeret 169 millioner kroner i 29 grønne projekter og planlægger en fusion med Food & Bio Cluster Denmark.