Andreas vil indtage den globale scene med veganske måltidskasser

Da Andreas Broch for nogle år siden arbejdede som personlig træner, øjnede han en forretningsmulighed i at tilberede og sælge sunde og veganske måltider til sine klienter. Kundetallet er siden vokset fra en håndfuld til flere hundrede, og i dag er den 28-årige østjyde direktør i virksomheden Gaia og har en umættelig sult på at skubbe til den grønne dagsorden.

Andreas Broch har ikke noget præcist tal på, hvor mange Gaia-leveringskasser, han har samlet gennem tiden, men skønner, at det må være flere tusinde. Fra venstre: Asger Emborg, kreativ direktør og medejer, og Andreas Broch, adm. direktør. Man kan selv sammensætte sin måltidskasse med forskellige slags retter, fra rødbedebøf med rødvinssovs til plantelasagne eller chili sin carne med quinoa. - »Gaia« er i græsk mytologi jordens gudinde – moder til alt levende – planter og dyr. Det kom efter en lang proces med at prøve en masse navne af, men da jeg faldt over dét navn, syntes jeg, det passede meget godt til værdierne bag konceptet, fortæller han. Gaia har vækstet hurtigt. Virksomheden startede med at leje sig ind i et mindre køkken, men har i dag sit eget industrikøkken og kontor med hovedsæde i Vejle. I dag bruger Andreas Broch mere tid på kontorpladsen end i køkkenet, selvom han startede iværksætterkarrieren ved gryderne. Blot to måneder efter, at Andreas Broch stiftede Gaia, kom den nuværende medejer og kreative direktør, Asger Emborg, med i forretningen. Andreas Broch har tidligere læst erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet, prøvet lykken som professionel pokerspiller og rejst rundt i verden, inden han stiftede Gaia.

Andreas Broch er en fyr »med krudt i røven«. Det siger han i hvert fald selv, og meget tyder på, at der er noget om snakken.

Han begyndte at læse erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet i 2010, men fandt hurtigt ud af, at det kontorjob, han havde gået og drømt om, alligevel ikke var lykken. Herefter rejste han meget rundt, forsøgte sig som professionel pokerspiller, og siden som personlig træner.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også