Leverandørforening til biogasanlæg på Djursland er en realitet

Mandag aften blev der valgt en bestyrelse til Leverandørforening Djurs Biogas, da der var stiftende generalforsamling på landbocenteret i Følle.

Alle stole kom i brug på landbocenteret i Følle mandag aften, hvor der var stiftende generalforsamling for den nye Leverandørforening Djurs Biogas.

Arbejdsgruppen, bestående af landmænd, og med opbakning fra Djursland Landboforening, som de sidste år har arbejdet hen imod et fælles biogasanlæg på Djursland, blev alle valgt ind i den nye bestyrelse. Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Mogens Hjort Jensen, Peter Poulsen, Cay Wulff, Lars Jacobsen og Mikkel Juul Nielsen kan fortsætte deres arbejde med at varetage de kommende medlemmer af foreningens interesser i forhold til afsætning af råstoffer til biogasanlægget og forhandlingen af de kommende kontrakters vilkår. En bestyrelse hvor alle produktionsgrene er godt repræsenteret.

- Vi har brug for en leverandørforening

Mandagens møde havde også til formål at give de knap 95 fremmødte en status på, hvordan det ser ud med det nye fælles biogasanlæg, og ikke mindst fortælle, hvorfor der netop nu skal dannes en leverandørforening.

- Arbejdsgruppen har undervejs haft et tæt samarbejde med Brdr. Thorsen Biogas I/S, og de har nu brug for en sikkerhed for den mængde biomasse, som de skal bruge. Derfor skal der dannes en bestyrelse for at sikre, at den opgave bliver løst, så vi kan komme videre, lød det fra Mogens Hjort Jensen, som har været en del af arbejdsgruppen og nu også er med i bestyrelsen.

Visionen for det kommende fælles biogasanlæg på Djursland er at sikre landbruget på Djursland i fremtiden og øge produktionen af grøn energi og lave bæredygtig, lokal gødning.

Steffen Thorsen fra Brdr. Thorsen Biogas I/S gav en status på anlægget lige nu, og hvordan han og arbejdsgruppen har haft Syddjurs Kommune på besøg på anlægget i Nimtofte, men også på et større anlæg længere mod syd, som er tilsvarende det, som man ønsker at bygge på Djursland.

- Kommunen anerkender, at der er behov for et biogasanlæg, og at det skal gå hurtigt. Vi har brugt rigtig meget krudt på det politiske arbejde, og fordi vi ikke har meget biogas på Djursland, har vi skullet arbejde på at få politikerne til at forstå nødvendigheden. Syddjurs Kommune er lige nu ved at undersøge alternative placeringer, og det hjælper vi dem med, så de ved, hvad vi har brug for, lød det fra Steffen Thorsen.

Vedtægterne for den nye Leverandørforening Djurs Biogas blev gennemgået og godkendt på aftenen med få rettelser. Den kommende bestyrelse konstituerer sig i den kommende tid, hvor de også finder ud af, hvem der skal være formand, og hvem af medlemmerne der skal sidde for en to-årig og en et-årig periode.

Henrik Larsen, Chef for Økonomi, Djursland Landboforening, blev valgt som revisor.

Læs også