Forskningsprojekt: Plantedrikke kan ikke erstatte mælken fuldkommen
Et omfattende australsk studie konkluderer, at ældre mennesker får færre knoglebrud, hvis de øger mængden af mejeriprodukter i den daglige kost. Det skaber glæde hos ernæringschef i L&F-mejeri, der mener, at en undersøgelse som denne kan være med til at sætte sundhedsfaktoren i mælken over klimabelastningen.

I et større australsk studie har man fundet ud af, at daglige indtagelse af mælk og andre mejeriprodukter har en klar minimering af risiko for knogleskørhed og andre knoglemæssige skavanker. Foto: Pixabay
Vi er mange, der fra barnsben har fået fortalt, at et glas mælk om dagen er en vigtig søjle for et sundt liv. Mælk er ifølge mejeriforeningen sundt på grund af sit indhold af mange forskellige næringsstoffer. Det drejer sig især om calcium og protein, men mælk indeholder også en række andre vitaminer og mineraler.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her