Samarbejdet i DLBR hjælper landmanden til at styre likviditeten digitalt

På to år er antallet af danske landmænd, der bruger den digitale løsning Summax, steget markant. Årsagen er, at løsningen med en række nye funktioner gør det muligt for landmanden at styre sin likviditet digitalt fra dag til dag.

Den digitale løsning Summax giver landmænd og mindre virksomheder mulighed for at styre likviditeten benhårdt, og det er noget, der er populært. Således er antallet af kunder med Summax steget fra 5.500 i januar 2019 til 11.900 i januar 2021. Heraf er mere end 80 procent landmænd.

En af brugerne er svineproducent Kasper Thing Andreasen fra Hjallerup i Nordjylland. Han har været Summax-kunde i DLBR siden 2017.

- For mig er Summax blevet det digitale fundament i min virksomhed. Det gælder helt fra begyndelsen, hvor vi sagde farvel til alle fysiske bilag, til i dag, hvor data fra Summax aktivt bliver brugt i min beslutningsproces i forbindelse med områder som indkøb, vedligeholdelse og produktion, siger Kasper Thing Andreasen.

- Succeskriteriet for mig er, at det fungerer, giver det rettidige overblik og ikke mindst løbende bliver udviklet, så det passer til min virksomhed. Det synes jeg er lykkedes et godt stykke hen ad vejen – blandt andet takket været kompetent rådgivning og sparring med mine rådgivere, tilføjer svineproducenten.

Sparer tid

Summax er udviklet i et tæt samarbejde mellem DLBR og Seges og forhandles af DLBR.

Summax giver landmanden overblik over bedriftens likviditet fra dag til dag og gør det muligt at betale regninger, bogføre bilag og kontere udgifter meget hurtigt og nemt. Dermed har brugeren fuldstændigt styr på indtægter og udgifter.

Summax har de seneste to år undergået en massiv udvikling. En række nye funktioner i løsningen betyder, at mange manuelle arbejdsgange er blevet lettere end nogensinde før, hvilket sparer landmanden for masser af tid i hverdagen.

- Med Summax skal landmanden kun have fat i hvert bilag en gang og skal ikke kæmpe med tidligere tiders ringbind, papirbilag og manuelle betalinger. Løsningen er i dag et naturligt værktøj for den professionelle landmand på linje med mailprogram og e-Boks,”siger forretningschef Morten Langgaard fra Seges.

Summax kan benyttes både via pc, tablets og smartphone.

Læs også

Griseproducent fra Thy er Årets Digitale Landmand
Digitale løsninger skal give værdi
Digitale løsninger skal motivere
Glade for digitalt værktøj
Digitalisering er vejen frem – også når det handler om fødevaresikkerhed
Vigtigt med digitale fyrtårne