bannerPos

Gode resultater til svineproducenterne

Afkastningsgraden steg til 6,7 procent for slagtegriseproducenterne og 9,2 procent for smågriseproducenterne, viser analysen for 2019 fra Seges. Arkivfoto
16-09-2020 10:57

Svineproducenterne fik i 2019 særdeles gode resultater, hvilket var en klar forbedring i forhold til 2018, hvor resultaterne var negative. Det viser en ny analyse fra Seges.

De gode resultater i 2019 skyldtes for både smågrise- og slagtegriseproducenternes vedkommende høje afregningspriser og kun svagt stigende omkostninger, bemærker Seges.

- De gennemsnitligt opnåede driftsresultater var for smågriseproducenterne 4,0 millioner kroner, for slagtegriseproducenterne 2,7 millioner kroner og for de integrerede producenter 4,8 millioner kroner, skriver Seges, og tilføjer:

- I gennemsnit blev der produceret cirka 25.000 smågrise pr. smågrisebedrift i 2019, og de integrerede producenter samt slagtegriseproducenterne producerede omkring 12.000 slagtegrise.

Afkast

Afkastningsgraden steg til 6,7 procent for slagtesvineproducenterne og 9,2 procent for smågriseproducenterne. Som sædvanligt dækker resultaterne over kæmpe forskelle bedrifterne imellem.

Se mere i rapporten »Økonomiske resultater for bedrifter med hovedproduktion grise i 2019« på Landbrugsinfo.dk.

mip

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next