Dansk holstein tog skønhedspriserne

Titlen som både Miss Teen og Miss Sjælland tilfaldt dansk holstein, mens en RDM’er blev Staldens Dronning.

Andreas Andersen med skuets flotteste kvie. Foto: Jesper Hallgren

Tøvestensgaarden i Hejninge ved Slagelse har gennem årene opnået mange titler på Roskilde Dyrskue, og igen i år var der grund til jubel hos vestsjællænderne.

Da Miss Teen – skuets flotteste kvie – skulle findes, var der blandt kvægdommerne nemlig bred enighed om, at dansk holstein-kvien fra Tøvestensgaarden besatte førstepladsen.

Det var samme race, som efterfølgende opnåede titlen Miss Sjælland, der tilfalder skuets smukkeste malkeko. Vinderkoen bor dog ikke på Tøvestensgaarden, men ejes af Rasmus Bülow ved Ringsted.

Umiddelbart efter de to kåringer handlede det om at finde den bedste besætning inden for malkekvæg, og her gentog Tøvestensgaarden bedriften fra 2023 og snuppede førstepladsen foran jerseyerne fra Ågården i Sydsjælland.

Dagen derpå gjaldt det Superko-konkurrencen, hvor det ikke kun handler om at se godt ud.

Forskellige faktorer som produktion, sundhed og antal kælvninger bliver også taget med i betragtning. Superko-konkurrencen er på den måde en kombinationskonkurrence, hvor nøgletal hjemme fra bedriften spiller en vigtig rolle.

Superkoen inden for hver race fik efterfølgende plads i den store finale om at blive Staldens Dronning, og den titel gik til en RDM’er fra Kaare Larsen ved Gilleleje i Nordsjælland, mens Tøvestensgaarden og Ågården blev henholdsvis nummer to og tre.

Læs også