Landbrugsskole i Irland

Lige nu har Nordjyllands Landbrugsskole deres EUD- og EUX-elever i praktik i Irland.

Nordjyllands Landbrugsskole har 37 af deres EUD- og EUX-elever er i praktik i Irland. Foto: Nordjyllands Landbrugsskole

37 EUD- og EUX-elever fra Nordjyllands Landbrugsskole har netop taget turen fra Aalborg Lufthavn og til Irland, hvor de skal tre uger i praktik.

De 37 elever bliver placeret på gårde, der har kvæg og heste. Her skal de arbejde 40-45 timer om ugen og tage del i gårdens daglige gang. Derudover vil de også blive en del af familielivet på gården.

- Den første uge kører min kollega, Line Thomsen, og jeg ud og besøger eleverne i form af praktikbesøg. Herefter er eleverne på egen hånd. Eleverne har naturligvis vores kontaktoplysninger, som de kan gøre brug af efter behov. Men efter første uge rejser min kollega og jeg hjem til Danmark igen, så eleverne skal stå på egne ben i Irland, fortæller David Jensen, som er underviser og international koordinator på skolen.

Forud for turen er eleverne blevet undervist i faget »At rejse er at leve«.

- Her har vi snakket rigtig meget om, hvad oplevelsen kommer til at give eleverne både internt på skolen, med også med de elever, der deltager fra Dalum Landbrugsskole og Morsø Landbrugsskole, siger David Jensen.

De sidste 24 timer af praktikopholdet i Irland mødes alle eleverne med David og Line. Her tager gruppen en samlet tur ind til Dublin, hvor der vil være rig mulighed for at dele deres oplevelser fra de foregående uger og få en god og social afslutning på et fedt og anderledes praktikophold.

- Formålet med turen er, at eleverne får kendskab til en anden måde at drive landbrug på. Derudover bliver eleverne også klogere på dem selv, når de skal færdes i et andet land, hvor der tales et andet sprog end dansk. De vil få trænet deres sprog, opleve en anden kultur og generelt lære meget om kulturdannelse. Mange af vores elever har ikke været udenfor Danmarks grænser, så jeg er helt sikker på, at det bliver en stor oplevelse for alle, siger David Jensen.

Turen er et Erasmus+ projekt, der er støttet 100 procent økonomisk.

Læs også