Landbrugsskole er kommet stærkt igen

Efter år med udfordringer er succeserne vendt tilbage på Kjærgård Landbrugsskole, der er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming i det sydjyske, ligger i smukke rammer. Arkivfoto: John Ankersen Kjærgård Landbrugsskole har egen kvægbedrift, der er en del af undervisningen på skolen. Arkivfoto: John Ankersen

Udfordringerne har været konkrete de seneste par år hos Kjærgård Landbrugsskole, hvor både corona, en brand og forstanderskifte har været på dagsordenen.

Men udviklingen er nu heldigvis vendt, og Kjærgård Landbrugsskole, der er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, kan nu se fremad – ikke mindst med den nye forstander på skolen,

Ove Bonde Møller blev i sommeren 2020, efter flere måneder som konstitueret leder, ny forstander for Riber Kjærgård Landbrugsskole, efter at den hidtidige forstander gennem fire år Kaj Abrahamsen stoppede.

Et forstanderskifte, der samtidig skete i starten af corona-epidemien, der for Kjærgård Landbrugsskole, som for alle andre skoler og uddannelsesinstitutioner, gav mange udfordringer.

Overskud og fremgang

Regnskabsoverskud for 2021 på 3,8 millioner og rekordstort elevoptag med cirka 70 elever med opstart til august – og allerede næsten udsolgt FarmerCamp med afholdelse i uge 26.

Der er alt mulig grund til optimisme og glæde på Kjærgård Landbrugsskole efter et par udfordrende år.

- Selvom vi på Kjærgård, har mødt lidt modstand inden for de sidste par år med blandt andet brand og restituering, har vi på trods lavet et overskud på 3,8 millioner. Dette skyldes flere ting, blandt andet har vi haft et højt antal af Derudover har vores landbrug effektiviseret på flere områder, hvilket har været med til at give det flotte overskud, fortæller forstander på Kjærgård Landbrugsskole, Ove Bonde Møller.

Kjærgård landbrugsskole havde 120 årselever i 2021.

Rekord elevoptag

Fremadrettet ser det også godt ud for Kjærgård Landbrugsskole.

- Vi kan glædeligt meddele, at vi til august har et rekordstort elevoptag på Kjærgård Landbrugsskole. Til sommer starter 70 nye grundforløber. 20 af dem er tilmeldt EUX linjen og 50 er tilmeldt EUD linjen. Det er det største elevoptag vi nogensinde har haft, oplyser Ove Bonde Møller og uddyber:

- Det skyldes blandt andet vores store indsats omkring brobygning og introforløb i 8., 9. og 10. klasserne. Derudover har vi, det seneste år haft stor fokus på markedsføring i lokalområdet og via sociale medier.

FarmerCamp 2021

En af de tilbagevendende sommerbegivenheder på Kjærgård Landbrugsskole er FarmerCamp.

FarmerCamp 2021 var en stor succes med rekord mange deltagere. Sidste år var udsolgt med cirka 75 børn og unge i alderen 11-15 år.

- I år har vi allerede på nuværende tidspunkt meget få billetter tilbage. Vi glæder os endnu engang til 3 dage med frisk luft, liv på landet og mange nye oplevelse, siger Ove Bonde Møller.

Udstiller på dyrskuet

Kjærgård Landbrugsskole har en god, solid og lang tradition for at være med som udstiller på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Og i år bliver ingen undtagelse.

Efter to års fravær af dyrskuet grundet corona, er skolen klar til igen stille op på dyrskuepladsen, hvor der vil være mulighed for at møde repræsentanter fra skolen i form af undervisere og elever, der vil vise og fortælle om skolen og dens mange spændende landbrugsuddannelser.

Læs også