Kjærgård Landbrugsskole er blandt udstillerne på Ribe Dyrskue. Skolen har haft et både aktivt og begivenhedsrigt år med ombygning, ny forstander og tidligere på sommeren afholdt man læremesterdag, hvor fremtidens landmænd mødre deres læremestre.
Lægger man vejen forbi Ribe Dyrskue på fredag, vil man blandt andet kunne møde repræsentanter fra Kjærgård Landbrugsskole, der på skolens udstillerstand vil kunne fortælle om skolen, dens uddannelsestilbud og meget andet.
Kjærgård Landbrugsskole har været med på flere af landets dyrskuer denne sommer, og Ribe Dyrskue slutter dermed sæsonen af på et år og et skoleår på Kjærgård Landbrugsskole, der har oplevet et både spændende og begivenhedsrigt år.
Tidligere på sommeren afholdt man læremesterdag på skolen, hvor læremestre/arbejdsgivere havde mulighed for at møde de grundforløbselever, som de efterfølgende hver især skulle have i praktik.
Det gav en både hyggelig og lærerig dag for alle parter, hvor landbrugsskolen også fik mulighed for at fortælle om både gode råd, erfaringer og de uddannelses- og fremtidsmuligheder som uddannelser inden for landbrug, åbner op for, hvis man som ungt menneske står for at skulle vælge sin fremtidige uddannelses- og beskæftigelsesvej til et landbrugserhverv, der både nu og fremadrettet efterspørger kvalificeret arbejdskraft.
Drømme og karriereplan
Det var både elevernes drømme og karriereplaner og arbejdsgivernes forventninger og rolle som fremtidige læremestre og arbejdsgivere, der var på dagsordenen i forbindelse med læremesterdagen.
Og hvordan motivation, inspiration, selvtillid og selvværd går op i en højere enhed, og hvor realisering af drømme og planer er basis for elevernes andet hovedforløb.
På læremesterdagen var en af opgaverne for eleverne og læremestrene at sætte sig sammen og sætte ord på den karriereplan, de begge skal indgå i – og ikke mindst forventningsafstemninger inden det går løs i praktikforløbet.
I forbindelse med læremesterdagen benyttede skolen også lejligheden til at lå et slag for app´en »Din Uddannelse«, hvor man som elev hele tiden kan registrerer erfaring og læring på skole og i oplæringsperioderne, og måle på flere parametre som eksempelvis trivsel.
På Kjærgård Landbrugsskolen har man endda en trivselsvejleder, der løbende kan træde til – både mens eleverne er på skolen, og når de står »in real life« i praktik ude hos en læremester.
Ny forstander
Læremesterdag og dyrskuer er langt fra det eneste på dagsordenen på Kjærgård Landbrugsskole. Skolen har ansat ny forstander, der i netop nu starter i sit nye job. Lasse Iversen Hansen tiltræder som forstander på Kjærgård Landbrugsskole den 1. august. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i Penta Advokater.
Lasse har gennem karrieren fokuseret på at sikre gode udviklingsmuligheder for unge mennesker både i skoleverdenen og senere i ledende stillinger. Ifølge Lasse er »mentorordning og mesterlære blandt de bærende principper, hvor jeg via sparring og samtaler hjælper unge mennesker godt videre til næste projekt eller karrieremæssige udfordring». Han tilføjer, at han vil bestræbe sig på at gøre uddannelsen endnu mere attraktiv, ved at sætte fokus på den grønne omstilling og landbrugets rolle i den.
I forhold til hans professionelle virke har han i regi af Penta Advokater været meget aktiv omkring opgaverne indenfor landbrugssektoren, herunder har han haft et tæt samarbejde med flere landboforeninger samt en understøttende rolle for initiativtagerne til etableringen af Future Food SYMBO i Skovlund.
- Jeg er meget stolt over at kunne byde Lasse velkommen som forstander på Kjærgård Landbrugsskole, siger Kurt Bjerrum, og tilføjer:
- Jeg er især tilfreds med, at Lasse kan starte samtidig med, at vores nuværende forstander Ove Møller fratræder, så der bliver en god overgang og kontinuitet.