bannerPos

Ekspertblogs

Velkommen til L-MedieHus nye ekspertblog.

Bloggen vil løbende blive opdateret med spændende, relevante, dybdegående og til tider udfordrende blogs fra vores mangfoldige ekspertpanel.

Adgang til bloggen kræver som minimum et L-plus abonnement.

Nye regler har betydning for naboer til VE-anlæg

Ny regler om opstilling af VE-anlæg medfører væsentlige ændringer for naboer og naboejendomme.


Flere begrænsninger på vej til dansk landbrug

Folketinget sidste-behandler torsdag et lovforslag, der blandt andet indeholder ændringer til naturbeskyttelsesloven og et generelt forbud mod sprøjtning, gødskning og omlægning af naturarealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3. Der er brug for at få ændret lovforslaget.


Nyt styresignal fra Skat kan få store konsekvenser for 15 procent-regel

Skattestyrelsen har sendt et styresignal i høring, der kan få stor betydning for de såkaldte familieoverdragelser (+/- 15 procent-reglen).


Bæveren skal ikke påvirke landbrugsdriften

Landmandens økonomi eller areal skal ikke påvirkes negativt af bæveren. Det mener formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.


Udlejning af landbrugsejendomme II

I den seneste juraklumme skrev jeg om emnerne »opsigelse af lejemål på landbrugsejendomme« og »tidsbegrænset lejemål«. Her slutter jeg af med at skrive om »vedligehold« og »kontrakten« ved udlejning af landbrugsejendomme.


Gælder 15 procent-reglen ved generationsskifte af fast ejendom stadig?

Det er ikke i alle tilfælde muligt at støtte ret på en værdiansættelse efter 15 procent-reglen.


Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.


Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.


Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.


Ansøg om rentefrit momslån inden 15. juni

En ny momsordning skal styrke små og mellemstore virksomheders likviditet yderligere i forbindelse med corona-krisen. Søg nu om udbetaling af indbetalt moms som et rentefrit lån. Der er ansøgningsfrist allerede den 15. juni.


Husk at anmelde arbejdsskader – for både din medarbejders og din egen skyld

Kommer en af dine ansatte til skade ved en arbejdsskade, er du som arbejdsgiver forpligtet til at anmelde skaden senest ni dage efter, at skaden indtrådte. Men hvornår er der tale om en anmeldelsespligtig arbejdsskade – og hvorfor skal den anmeldes?


15. maj er sidste frist for skattefradrag for 2019

Selv om vi for længst har passeret nytåret, kan du stadig nå at få skattefradrag for indkomståret 2019, hvis du har planer om at starte din egen landbrugsvirksomhed eller en anden erhvervsvirksomhed. Det kræver dog, at du er hurtig på aftrækkeren.


Lav rente og stærk økonomi glæder landbrugsmægler

Mens corona og økonomi har sat store dele af ejendomsmarkedet ned i gear, glæder ejendomsmægler Evald Borup sig over en stærk økonomi i landbruget, der allerede har kastet flere store salg af sig i år.


Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.


Likviditetsstyring er aktuel for alle bedrifter

Hvis man ikke kan betale regninger efterhånden, som de forfalder, risikerer man at gå fallit. Også selvom forretningen i øvrigt kunne være sund på lang sigt.


Bundlinjen som vigtigste nøgletal

Det økonomiske resultat er det afgørende fokus.


20 kroner pr. kilo flæskesteg

Jeg er endnu ikke kommet mig helt over, at en discountsupermarkedskæde annoncerede med flæskesteg til 10 kroner pr. halve kilo, skriver landbrugsdirektøren i Nykredit i denne klumme.


Side 1 af 6 (112 artikler)Prev123456Next