bannerPos

Ekspertblogs

Velkommen til L-MedieHus nye ekspertblog.

Bloggen vil løbende blive opdateret med spændende, relevante, dybdegående og til tider udfordrende blogs fra vores mangfoldige ekspertpanel.

Adgang til bloggen kræver som minimum et L-plus abonnement.

Større fradrag i 2021 til rengøring og håndværkere

Regeringen foreslår at udvide BoligJobordningen, så du i 2021 kan få fradrag for private udgifter til serviceydelser og »grøn istandsættelse, mv.« for i alt 50.000 kroner.


Er det muligt at beskytte sin formue mod kreditorerne?

Svaret på spørgsmålet i overskriften er, at det under visse forberedte omstændigheder er en mulighed at beskytte formuen, men at det ikke kan ske, hvis virksomheden er i økonomisk uføre.


Skattemæssig vurdering af landbrugsjord ved anden anvendelse

Læs her om, hvordan landbrugsjorden vurderes skattemæssigt ved anden anvendelse - for eksempel solceller.


Store afgiftsændringer på energi lige om hjørnet

Med en klimaaftale og en grøn skattereform kan du se frem til en række afgiftsændringer inden for energiområdet i den kommende tid.


Næste års succes kræver god forberedelse

Som forberedelse til 2021 kan landmanden og familien overveje en række forhold til sikring og styrkelse af de juridiske og økonomiske tilstande.


Vær opmærksom på skattereglerne hvis du får erstatning ved drikkevandsbeskyttelse

Der er især tre ting, der er vigtige at vide, hvis du får erstatning i forbindelse med boringsnære beskyttelsesområder på din jord.


Her er reglerne for julegaver til ansatte

Julen står for døren, og du vil gerne tilgodese dine ansatte med julegaver. Men hvordan er det nu, at fradragsreglerne er for firmagaver – og hvad med momsen?


Skriftlige aftaler giver stabilitet og driftssikkerhed

Selvom en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig aftale, er den langt fra lige så hensigtsmæssig.


Både kommuner og lodsejere bør indgå frivillige aftaler vedrørende BNBO

Betragtninger om, at man helt skal fjerne BNBO, fordi retten til at udpege områderne ikke accepteres, må siges at være et juridisk og strategisk vildskud, vurderer advokaten Søren Nørgaard Sørensen.


Få et bedre samarbejde med banken

Ifølge en økonomikonsulent er der meget, man som landmand kan gøre for at opnå et bedre samarbejde med banken – og hermed øge sine chancer for gode finansieringsaftaler.


Svinepest giver aftalemæssig turbulens forude

Hvis der ikke er en klar, skriftlig aftale, opfordres både sælger, køber og transportør til at lave en skriftlig og klar aftale om omfanget af en leverings- og/eller aftagningspligt samt om vilkårene for eventuelle forsinkelsesperioder og opsigelsesvarsler.


Tjek dine ejendomsvurderinger før 1. november

Fra den 1. november kan du ikke længere få genoptaget dine gamle ejendomsvurderinger, hvis de er forkerte. Derfor bør du tjekke dine vurderinger for fejl, hvis du vil undgå at betale for meget i skat af din ejendom.


Slut med skattefordele ved forældrekøb

Snart er det slut med de skattefordele, der i mange år har været ved såkaldte forældrekøb.


Udfordringer og visioner

Så længe jeg kan huske, har landbruget peget tilbage og fortalt om det, som de allerede har gjort. Men i 2019 begyndte dansk landbrug at pege fremad.


Side 1 af 8 (156 artikler)Prev12345678Next