Mærsk og Simcorp har placeret sig i toppen af det danske eliteindeks fredag middag, efter de to selskabers regnskaber for tredje kvartal blev leveret inden åbningen.
Med til den generelt positive stemning er det også, at der er positive toner fra handelskonflikten mellem USA og Kina.
C25-indekset ligger 0,3 pct. højere i 1204,56. Stigningen er mindre end ude i Europa, hvor de i de tre største indeks er stigninger på 0,4-0,7 pct.
Den seneste lukkerekord for det danske eliteindeks blev sat i onsdags med noteringen 1205,14, men efter positive ytringer fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, om muligheden for en første fase af en handelsaftale mellem USA og Kina - og morgenens solide regnskaber fra Mærsk og Simcorp - kan et nyt topniveau blive nået i dagens handel. Men efter at have været over rekorden ved åbningen er indekset nu et lille point fra.
PÆN FREMGANG HOS MÆRSK
Mærsks regnskab for tredje kvartal viste pæn fremgang, men var med den brede pensel - som ventet. En del af spændingen var nemlig løftet væk af Mærsks opjustering af forventningerne den 21. oktober, hvor hovedtallene for omsætning og EBITDA også blev præsenteret.
I regnskabet fredag sænker Mærsk forventningerne for den samlede markedsvækst i containermarkedet til 1-2 pct. fra 1-3 pct., efter at væksten i tredje kvartal faldt til 1,5 pct. fra 2,0 pct. kvartalet før. Men det er ikke noget stort chok, og som investor er det heller ikke umiddelbart noget, man skal være bekymret for, lyder vurderingen fra Ricky S. Rasmussen, der er analytiker hos Nykredit.
- Det var næsten som ventet, efter det vi har hørt fra speditørerne på det seneste. Der er handelsskvulp og forskydninger grundet situationen mellem USA og Kina, og det rammer den globale markedsvækst. At Mærsk ikke tager forventningen helt ned til 0-2 pct., synes jeg faktisk er lidt positivt, siger analytikeren til Ritzau Finans.
Mærsk A og B stiger omkring 1,5 pct. til henholdsvis 8620 og 9204 kr.
Simcorp stiger dog mest - 2,8 pct. til 683,50 kr.
SIMCORP BEDRE END VENTET
Simcorp slog i sit regnskab fredag morgen analytikernes forventninger på så godt som alle parametre - omsætning, driftsresultat, driftsmargin og nettoresultat. Kun ordrebogen var lidt tyndere end forventet. Alligevel fastholder softwareselskabet forventningerne til 2019 om en omsætningsvækst mellem 12-17 pct. og en overskudsgrad på 25-28 pct. målt i lokal valuta.
- Mersalget til eksisterende kunder overrasker positivt, og yderligere er der også en stor konvertering, som analytikerne ikke havde regnet med, vurderer analytiker André Thormann ABG Sundal Colliers over for Ritzau Finans.
ZEALAND FORTSÆTTER TIL VEJRS
I periferien af fondsbørsen stiger Zealand Pharma 4,4 pct. til 234,80 kr. og er næsten steget 200 pct. i år. Selskabet modtog fredag et lille skulderklap af det amerikanske finanshus Guggenheim, der har hævet kursmålet for Zealands aktie med 11 pct. til 262 kr. Samtidig gentages købsanbefalingen.
Skako har været på opkøb for at styrke Skako Vibrations position på genbrugsmarkedet. Valget er faldet på den spanske salgspartner, Dartek, der er erhvervet for 3,3 mio. euro plus en mulig earn-out på yderligere 0,9 mio. euro. Skako falder 3,3 pct. til 38,50 kr.
A&O Johansen opjusterede i sit regnskab for tredje kvartal, mens aktien ligger uændret i 325 kr. umiddelbart efter meldingen.
STG's regnskab for tredje kvartal viste torsdag en vigende omsætningen, mens lønsomheden samtidig blev forbedre, blandt andet på grund af koncernens effektiviseringsprogram. STG's aktie ligger 0,4 pct. højere i 78,30 kr. efter et fald torsdag på 5,9 pct.
Nordea har skåret en tier af kursmålet for aktien i Scandinavian Tobacco Group - STG - så det nu lyder på 100 kr. Købsanbefalingen fastholdes dog stadig.
Handelsbanken har regnet på Unibrew efter onsdagens regnskab og løfter anbefalingen til "hold" fra "sælg", efter det banken kalder for "et solidt regnskab". Kursmålet har ligeledes fået et nøk op, så det nu er på 600 kr. mod tidligere 550 kr.
Unibrew stiger 0,1 pct. til 583,60 kr. fredag middag.