Renten fortsætter ned i sværm af nøgletal

De indledende rentefald på 2 basispoint på det danske obligationsmarked torsdag er hen over formiddagen accelereret, og ved middagstid handles den tiårige toneangivende danske statsobligation med en rente på minus 0,38 pct. - 5 basispoint lavere end ved dansk lukketid onsdag eftermiddag.

Ude i Europa fra Frankfurt til Lissabon ses tilsvarende rentefald på 5-6 basispoint.

Bag sig har obligationsmarkedet afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag aften leverede den ventede rentenedsættelse på 0,25 pct.point, men samtidig indikerede en pause i nedsættelserne uden helt at smække døren i.

Derudover spiller nye nøgletal ind på dagens handel.

Allerede natten til torsdag kom der skuffende PMI-tal for oktober fra Kina, mens industriproduktionen i Japan omvendt overraskede positivt i september. Inden åbningen viste det tyske detailsalg sig bedre end ventet

I løbet af formiddagen er der kommet nye data for eurozonen, der viste lidt større ledighed, lidt mere vækst og lidt større prisstigninger, end økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Ledigheden blev beregnet til 7,5 pct. mod ventede 7,4 pct. i september, BNP-væksten var på 0,2 pct. eller det dobbelte af det ventede på kvartalsbasis i tredje kvartal, og priserne steg 0,2 pct. på månedsbasis i oktober eller dobbelt så meget som ventet.

Hen på eftermiddagen følger USA op med nøgletal for personlig indtægt, privatforbrug, nytilmeldte ledige og Chicago PMI.

Læs også